Thursday, December 31, 2009

selamat tahun baru 2010

tahun 2009 da nak blah dari hidup aku...ak bersyukur sgt2 sbb 2009 dah nak tukar jadi 2010..bgai aku tahun ni mmg tahun yg pelik n wat aku letih kadang2..tp alhamdulilah tahun ni dah berlalu n umo aku n semua fam2 n kawan2 aku masih panjang..

bagi aku tahun 2009 xbes sbb aku still budak skolah yg berumur n amik stpm yg susah..idup aku mmg mess gila2 sebab exam stpm tu..tp aku lalui dgn penuh sabar dan senyum sokmo..xbes sbb ak xleh p tgk final bola kelate dgn member2..xbes sbb aku xleh p holiday ke kedah n penang dgn kurakura merah aku n ak still xde awek..hahaha..satu lagi xbes sbb ak p bercuti tanpa camera..adoyai..

thn ni bes sbb kewangan aku maintain n bleh bercuti dgn senang hati..bes sbb ak da abis stpm..bes sbb ak g bercuti kt penang n kedah selama 2 minggu n dpt luang masa lepak dgn gang2 lama aku sampai xigt dunia..dpt lepak2 dgb geng kedah zul,soley,apit,ravi,hamdi,pak ran,atiq,firdaus mail n ramai lagi..hahaha..bes sbb geng2 asrama berjaya merosakkan asrama skolah yg bodoh..n banyak lagi..emm..yg paling bes ialah ak borong kasut saucony sampai 3 dgn harga rm30..mmg murah gila..hahaha..xtau nk ckp pa dah..yg tu ja kot..

emm..btw..ak xminat sgt berazam2 tahun baru ni tp aku berharap tahun 2010 ni akan menjadi tahun yg bermakna kpd aku,fam,kawan,n negara kita..semoga allah swt ttp melindungi kita..amin..

p/s:mintak2 tahun dpn aku dpt result STPM yg top n dpt masuk u yg TOP gak..hehehe..Lai Lai Like!!

Monday, December 21, 2009

ak kt penang...

hahaha

lupe nk gtau korang..ak skrg kt penang..g bercuti sorang2..emm..ak stay kt umah kazen ak jap kot..lps tu nk gerak g kedah n lepak kt sana lak..hehehe..hope it will be the best holiday laa..

emm..skrg ak da xleh nk berblog mana la cz malas n ak tgh holiday kn..hehehe..so enjoy holiday laa..hehehe..

slmt bercuti n salam maal hijrah semua..

semoga kita semua berhijrah ke arah kebaikan

salam
Lai Lai Like!!

Friday, December 18, 2009

nate apo GST nih???

BODOH!!BODOH!!BODOH!!

ni laa ungkapan yg sesuai ak bg kt pemimpin-pemimpin kita lau GST ni sah diwujudkan.
mesti semua dah tau kan isu yg jd debat kt media skrg pasal GST atau Goods and Services Tax ni.

tahukah kita kesan sebalik GST??cuba bayang laa semua barang yg kita nk beli dikenakan cukai.harga barang mesti naik mendadak dan kita gak yg susah.kita ni bukannya ada duit bnyk macam menteri2 kita skrg.duit diorg ttp masuk mcam biasa.sebaliknya golongan marhain atau golongan bawahan yg teseksa.nk makan pun susah nnt weh.cukai2 kt malaysia ni da bnyk weh.nape nk tmbah2 lagi cukai??ni kaa rakyat didahulukan spt yg di jerit2 oleh PM??ni kaa 1Malaysia kita??pikir laa sendiri.otak ada guna laa..ilmu tinggi ada simpan watpe??ni laa kelemahan kebanyakan rakyat malaysia.hanya pndai dgr kata pemimpin n xmampu nk berfikiran sendiri.mmg sah minda kita telah di control oleh sistem yg dicipta kerajaan.hahaha!!bangkit la wahai rakyat malaysia.bangkit dan ubah corak pemikiran kita.

ekonomi negara kita semakin tenat sekarang.duit bnyak dijoli utk wat bnda2 yg merugikan n tak berfaedah.GST ni diwujudkn utk cover balik kerugian tersebut n rakyat yg jadi mangsa.negara kita bukan majoriti penduduknya kaya raya macam singapura or negara lain.ramai lagi orang2 miskin weh.lau GST ni wujud maka kehidupan mereka semakin susah n menderita.kesannya akan wujud jenayah2 macam mencuri,ragut,rompak dll.negara jugak akan mundur n tak tenteram nnt.sapa yg susah??pikir sendiri..

ak mintak tolong sgt supaya kaji balik kelemahan GST ni sblum diwujudkan.tolong fikirkan kesan yg akan ditanggung oleh rakyat.tolong kaji n tnya pendapat rakyat bukannya tnya kroni2 saja.

ak harap GST ni tidak akan diwujudkan.ni pendapat aku n aku menentang GST ni.ak tiada niat nk menyinggung sesiapa.ak cuma luahkan segala yg ada dlm hati ak.



hmm~




Lai Lai Like!!

Wednesday, December 16, 2009

memancing!!

aku igt lagi masa kecik2 dulu memancing laa hobi aku..masa kecik2 dulu ak penah naik basikal g sungai yg jauh dia 30km dr umah aku..mmg aku ketagih memancing tau dulu..ptg2 jer ak akn g memancing dgn geng2 taman perumahan masa kt kedah dulu..mmg bes ar..

puas hati tau lau dpt ikan even ikan tu kecik..perasaan masa joran kita di sentap oleh ikan mmg satu perasaan yg sukar nk d gmbarkn tau..korang bayangkn laa..bkn mudah nk tgkp ikan ni..kena bnyak bersabar n bnyk menunggu..bagi orang yg xleh sabar mmg xyah memancing laa..baik duk umah jer..hahaha..emm..masa kecik2 dulu lau musim cuti sekolah jer fam ak akan balik kg kt kelantan(skrg da jadi umah daa).Tiap2 kali balik kg xtvt yg aku akn wat ialah buat joran sendir..kadang2 guna joran yg mahal..hehe..tiap kali cuti gak ayah saudara aku "ayah di"balik kg gak..ak selalu g memancing dgn dia kt sawah or kt sungai kelantan..ayah di aku mmg kaki pancing tau..dia laa yg ajar aku memancing ni..mmg gembira laa lau g pancing dgn dia..setiap kali g pancing msti dpt ikan..haha..mmg satu pengalaman berharga dlm idup aku..aku belajar jd budak kampung masa tu laa..hehehe..

emm..semalam aku join kawan baik aku g memancing kt sungai kg aku..tp semalam gila2 sket cz masuk hutan tebal gak laa..takut wooo...hehehe..lama gak laa duk memancing tu..start malam sampai subuh tau..hahaha..bnyk gak laa yg dpt lau xsilap dlm 10 ekor or lebih2 laa..hehehe..mmg bes ar semalam..

nnt ak plan nk g memancing kt sungai kelantan plak..da lama plan dgn kawan ak tu tp smpai hari ni x jadi2 pun plan tu..apa-apa pun mmg kn pegi gak nnt..siap nk tdo n pasang khemah lagi tau..hahaha..

emm..tu jer nk gtau..memancing ni mmg bes laa..tp kena bnyak bersabar n berani..org tua2 cakap laa..so..yg xpenah memancing aku sarankan try laa sekali..korang mungkin akan rasai satu pengalaman yg bes tau..memancing akn wat korang lupa masalah2 y dihadapi n myb dpt bntu kita atasi masalah tersebut..insyallah..Lai Lai Like!!

Monday, December 14, 2009

si kembar belajar basikal....



hahaha...

entry ni lucu sket sbb adik kembar aku duk belajar naik basikal skrg..hahaha..

dari pagi td lagi twin tu duk pujuk abah dia suh g repair basikal2 diorg sbb nk belajar naik..aku mmg nk tergelak dah cz dah masuk darjah 2 tp still x pndai naik basikal..hahaha..manja btul adik bongsu nih..haha..thn dpn darjah dua tp naik basikal pun xpndai..hehehe..

aku yg letih sbb kna ajar diorg bawa basikal tu..adoyaii..payah sungguh nk ajar..aku ni jenis ayah aku gak mudah marah2 smpai kena marah laa diorg..hahaha..marah2 pun aku gelak jugak..lucu sungguh tgk diorg blajar bawa basikal nih..jap jatuh jap langgar sama sendiri n last2 langgar tiang porch..hahahaha..lucu btul..

igt masa aku kecik2 dulu..belajar basikal sndiri..repair basikal sndiri..nk bnyak kali gak laa xcdent cium tar dpn umah..emm..kenangan indah semua tu..kalu bleh jadi budak balik kn bes..hehehe..

emm..jap2 lagi pndai laa diorg..hehehe..tgk gaya mcm da pndai..hahaha..alhamdulilah la..
hehehe..lucu2..diorg da berpeluh mcm mandi tau..siap mintak air lagi dgn umi..

hahaha...

jom cotek!!!
lalala


Lai Lai Like!!

Sunday, December 13, 2009

nk wat pa eh???

boring laa hari ni...
nk wat gapo eh??
huhuhu...

emm..nk kuar lepak pun xbes cz panas sgt tgh hari ni..ni sbb kesan pemanasan global laa ni..dulu kg aku xpanas mcm ni..tp skrg makin panas..malam2 pun da jadi semakin panas..dulu lau nk kuar lepak msti kna pakai sweeter tp skrg kena pakai sluar pendek baru rasa sejuk..adoyaii..

emm..so aku nk buat ape lps asar ni??
nk g tuka minyak itam kura2 merah or g makan roti cotek??

emm..dua2 laa.
hehehe...

miss my 'roti cotek'

hmm~~

lalala



Lai Lai Like!!

Saturday, December 12, 2009

new life begins!!!hahaha...

helloo my fellow bloggers!!!
hahaha
akhirnya aku bebas..aku bebas dari STPM..hahaha..

wow..da lama xupdate blog nih..windu sgt2 nk berblog nih tau..2 bulan da berlalu tp aku rasa cepat sgt masa berlalu..aku pun xsangka da abis exam..aku igt lagi dulu sblm exam..tiap2 hari aku duk tnya diri aku bila laa nk abis exam..rasa lmbat sgt masa berlalu tp lps jer exam hari khamis lepas aku duk pk yg masa ni mmg cepat berlalu..aku rasa xpuas lagi duk d alam persekolahan tau..huhu..2009 ni mmg tahun yg aku xkan lupa dlm idup aku..bnyk perkara n jadi kt aku n bnyk kenangan indah lbh2 kenangan masa aku stay kt ostel..hahaha..gila2..sedih laa plak bila igt balik..emm..hope aku dpt result yg baik laa dlm stpm ni..aku berserah jer...

emm...lets forget yg da lepas n fokus utk xtvt masa cuti nih lak..hahaha..aku nk wat pe ek cuti ni..7 bulan lak tu cuti..nk kerja tp malas lagi..dlm otak aku ni duk pikir nk repair kura2 merah aku tu lps tu nk wat trip p penang n kedah..tp tgk keadaan mcm xmengizinkan aku g jer..huhuhu..nmpk gaya kena g naik bas laa..huh..

tp xpe..lps siap jer repair kura2 tu aku n join geng2 VW wat konvoi ar..bnyk da plan ni..hahaha..nk wat trip p terengganu,pahang n kalu bleh nk naik genting nnt..haha..angan2 ar aku ni..duit pun xda nk p melancong lak..hahaha..minta2 semua ni jadi realiti laa..

sapa2 nk join aku p melancong angkat tgn???berani ka??hahaha..

owhhh...xsabar da nk g bercuti nih..hehehe..kalau bleh minggu dpn aku nk p penang ar..haha..pastu nk p kedah jumpa member2 lama..waaa...windu2..tp lau bleh bwk kura2 merah tu lgi bes..baru nmpk retro n ganas...pengalaman indah lak tu..hahahaha...bleh laa nk ngorat awek2 nnt..hahaha...

freedom!!!!!!!!!!!!!!!!!!hahaha...

aku xtau nk tulis ape dah...

roger n out deh..
Lai Lai Like!!

Saturday, September 26, 2009

forget raya...fokus kt exam...

hahaha...dia datang n semakin datang..aku still xsedia lagi nih..huh...jap lagi balik ostel maka bermula la peperangan aku dgn STPM..oh tidak...hahaha..minggu ni aku mmg sambut raya gila2 laa..start esok aku nk start belaja sungguh dah..masa dah suntuk..ilmu d dada still kurang..masalah betul..esok myb kuar result trial dulu..mintak2 laaa dpt 3.0 ke atas...huh..aku kena tinggal kn dunia punk aku..tinggalkan bini aku kt umah..n bg tumpuan kt pelajaran...lps abis jer exam nnt..mmg menganas laa aku..aku nk bwk bini aku tu p jalan2 ronda2 satu malaysia..tp sblm tu aku nk perabis duit dlm 4k nk wat repair dia..baru laa bes nk jalan jauh..hehehe...so...im going back tu ostel now..so long n gud bye all...wish me luck..

btw...bini aku tu KETA aku laa deh..,jgn salah phm..aku single lagi..n masuk minang ckp jer..hehehe,..

k laa..roger semua..take care...

Assalamualaikum..
Lai Lai Like!!

Saturday, September 19, 2009

gud bye ramadhan..welcam syawal!!

alhamdulilah..
syawal datang lagi n aku bersyukur sgt2 masih pnjang umo n dapat sambut hari raya lagi wat kali ke 19..hehehe..

emm..cakap sal raya nih..tahun ni aku sederhana2 jer cz lps raya ni aku STPM plak..so xleh nk raya sakan laa..myb lps exam nnt aku enjoy gila2 laa..hahaha..

tahun ni tema aku merah moron cz nk bg sama dgn kesayangan aku tu..hehehe..ape lagi lau bkn kura|kura merah aku tu..hahaaha..bergaya sakan laa aku dgn dia..hehehe..

bnyk da plan aku utk seminggu raya ni...aku malas nk pikir sal exam n aku nk fokus kt raya jer minggu ni..hahaha..dlm plan aku..aku nk g raya umah tok aku..kawan2 aku..cikgu2 aku..geng2 kura2 aku n ke mana sahaja rumah yg aku nk g..lau bleh aku nk g sorang2 dgn kura2 tu sampai kedah..nk g beraya dgn kawan2 kt kedah..rindu sgt2 kt depa..hahaha..

soo..sampai sini laa..

sblm undur diri muncul semula lps exam STPM nnt..
aku nk mintak maaf bnyak2 kt semua kawan2 blog aku espcially fana,atien,nina,n yg follow aku even kta xkenal sgt..aku mintak maaf lau ada tertulis benda2 yg xelok or yg kurang elok..
so..Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin utk semua..
0-0 deh..hehehe..

enjoy!!!!!!!


Lai Lai Like!!

Thursday, August 27, 2009

aku balik!!!hahaha....

firstly..Salam Ramadhan utk semua kawan2 blog aku..
hehehe...

Slmt Hari Raya Maaf Zahir Batin cz da lama x ber blog nih..

actly aku menghilang sbb aku xtau nk tulis apa dan n skrg aku duk kt ostel(jgn gelak ek..) sbb nk tumpu kt pelajaran..minggu dpn aku trial so doa2 kt aku deh..hehehe..

emm..lagi satu aku wat comeback ni sbb cikgu Fana dah rindu kt aku..hahaha..
gurau2 jah..

soo...xda apa dah nk tulis n aku nk chow..minggu ni aku cuti so nk enjoy..minggu dpn balik ostel da xleh laa nk enjoy..hahaha..

btw...

Slmt Berposo,Bersahur, dan Berbuko..

stedy sep kito..

see u 2 3 bulan lagi..

chow!!!
Lai Lai Like!!

Monday, July 6, 2009

last entry kot..hehehe..

hahaha..

lamo doh x update blog nih..masa memcemburui aku skrg..hahaha..
masa cpt sgt berlalu so tinggal lagi 4 bulan nk exam stpm nih..aduh..

sbb exam da dekat laa aku jadi busy sgt2..skrg aku da start blaja btul2 n xmo main2 dah..tiap2 malam aku da x diisi dgn xtvt lepak sebaliknya tiap2 malam aku study group dgn kawan2 aku..

hahaha..bln 9 ni percubaan soo aku harap aku leh score pointer tinggi laa..huhu..aku xmo gagal..aku xmo nyesal nnt lau xblaja elok2..hehehe..

so..aku nk tinggalkn blog ni..myb lps stpm ni kot aku kembali..

so...take care everybody..nice to know u all..

pray 4 my sucess in stpm ek..

assalamualaikum..




Lai Lai Like!!

Friday, June 19, 2009

hahahaha...

da seminggu aku start skolah balik..macam2 terjadi minggu nih..haha.
firstly..result exam sblm cuti dulu teruk nak mampus n aku kena jadi fasi utk minggu asimilasi
lower 6 kt skol aku..sumbat2..huh..

aku xmo cakap sal result exam cz teruk sgt2 nk aku jnji aku cuba score utk trial nnt..haha..

emm..rabu khamis ritu start laa xtvt yg aku suka..ragging adik2..haha..da laa yg gurl cun2..bleh laa try ejas2 sket..mana tau sngkut nnt..hahaha..bes gak minggu ni tp letih sgt2 cz nk kena handle budak2 tu..da laa ramai..huh..tp xpe..berkorban apa sahaja..

hahaha..

lps jer asimilasi ni aku nk start blaja sungguh2 dah..stpm da dekat..aku xmo gagal lagi..huhuhu..
hari2 study group dgn member2 aku..hopefully kami berjaya laa..haha..

btw...minggu ni ceria sket cz team bola kelantan bleh main kt stadium KB dah..haha..gumbira btul malam selasa ritu..kelantan menang beb..hahaha..puas hati..

kelantan nk balas dendam..hahaha..

champion taun ni..wakakaka..

ok la..

take care my fren..
Lai Lai Like!!

Friday, June 5, 2009

kenduri mood..

hahaha...

minggu ni minggu mkn free..
hahaha..aku suka semua tu.

kt kg aku ada 5 buah umah lau xsilap la wat majlis kawin..
semua kawan2 aku yg umo 30 ke atas..hahaha..

kahwin jugak akhirnya..hahaha..abis zaman bujang n teruna mereka..
cis..hahaha..tahniah laa wei..moga kekal ke anak cucu..

tp yg letihnya lau nk makan free pun kena aku kena jadi "pelayan" laa plak..
huhuhuh...letih wooo..tp xpe laa..kawan punya pasal..jnji mkn free n dpt gaji..

hahaha...

nasib baik laa ada kenduri bnyk cuti2 nih..boring gila dah ni..
xtau nk g mana2 dah..nk date awek xdop..nk g jauh2 duit xdop..duk umah n lepak2 kedai kopi je laaa aku cuti ni..study pun da lama tinggal..hahaha..



p/s: farhana n atienalova...bila mau kawin??cuti2 ni laaa bagus..hahahaha...
Lai Lai Like!!

Sunday, May 31, 2009

cinta..

hehehe..

cinta??

hahaha..

ape itu cinta??

bes ke cinta??

sedap ke cinta??

aku xtahu laa..

huhuhuh..

help me..

i miss someone farfar away..



ape ni??hahaha..

abai kn k..


lalalala...
Lai Lai Like!!

Friday, May 29, 2009

cuti!!!

hahaha..

hari ini da start cuti pertengahan tahun aku..

aku da start aktiviti cuti aku dgn xtvt tdo sampai kul 1..hahah
nasib baik sempat g solat jumaat td..

hahaha..

tp yg xbes dlm cuti ni aku ada kelas tambahan..
oh tidak..malas weh..
huhuhu..

sumbak laa cuti ni..tp terpaksa berkorban laa cz tahun ni aku spm n lau
duk umah pun aku bkn study cuti2 nih..hahaha..bagus gak laa wat kelas ni..

emm..aku nk g ronda2 dgn keta kura2 aku cuti ni..sape nk ikut angkat kaki tau..

hahaha..

so enjoy...
Lai Lai Like!!

Manchester United Loser!!!

hahaha..

Manchester United kaloh..

padan muko..

hahaha..


Lai Lai Like!!

Wednesday, May 27, 2009

Manchester United!!!

hahaha...

akhirnya abis jugak exam aku..sakit sungguh kepala aku ni cz duk kerah cari jwpn
walaupun aku xtau jawapan dia pa..hahaha..

alhamdulilah laa..mintak2 pointer aku naik drpd exam lepas..hehehe

haha..berbalik pada entry nih..

Manchester United lawan Barcalona

The Klasik Match

aku suka game ni nnt..

hahaha..

tp..

Manchester United akan menang!!!

hahaha..




Lai Lai Like!!

Tuesday, May 19, 2009

esok exam!!

hehehe..

esok aku exam..

start esok sampai rabu minggu dpn..pastu ari sabtu g K.tganu cz g celebrate..haha..
xde laa..aku buat lawatan g tganu ari sabtu minggu dpn..hehe..leh la enjoy..

pape pun..esok start exam dgn paper sejarah dulu..
permulaan yg ganas..haha..

mintak2 laa soalan mudah..
aku xsempat n xready lg nih..

ayoooyoo..

lalala..

k laa..

nk study or stado..haha..

blah..
Lai Lai Like!!

Friday, May 15, 2009

letih n malas..

lama doh x tulis blog nih..nok nulis sket malam nih..
lalala..

minggu lepas mmg minggu n paling meletihkan n membusykan tahun ni bagi aku..
hehehe..
bnyak perkara yg buat aku letih cz minggu lepas aku exam MUET,handle persatuan kesusasteraan aku cz ada pesko kt skolah..aku kena siap2 kn bahan2 utk pameran..mmg letih laa cz aku ni pengurusi persatuan so semua kerja atas aku laa..lau aku x buat sapo lagi nk buat..haha..

alhamdulilah semua jalan lancar n kerja aku beres..sampai ketua PPD Kelantan pun puji n bual2 dgn aku kejap..haha..kembang hidung sket..lalala..semua sebab aku pamer batu terapung yg ayah kawan aku punya sampai dia kagum..hahaha..lucu btul..

emm..ahad ni myb hari yg meletihkan lagi bg aku cz aku kena handle xtvt bahagian sukan utk sambutan hari guru plak..huhuhu..esok enjoy puas2 sblm hari rabu nnt mid year exam plak..
mampus aku..sbb xtvt ko ni aku rasa dpt teruk lagi laa result exam ni..hahaha..
mintak2 laa bleh jawab nnt..

hahaha..
doakn aku deh..


Bagi semua cikgu kt seluruh Malaysia...

HAPPY TEACHER'S DAY..

may god bless you..

thank q cikguku sayam..

hahaha..


p.s:slmt hari guru kt fana...hahaha

Lai Lai Like!!

Tuesday, May 5, 2009

MUET is Done...

hahaha...
akhirnya exam MUET aku da abis..
alhamdulilah laa..
tp..
aku rasa teruk ar..
pagi td speaking n aku mmg teruk..
xtau nk cakap pe..aku tiba2 blackout..
soalan sal patriotisme..
susah gila!!!

waaaaa..
mintak2 laa dpt band 3..
lau xdpt mmg teruk ar aku kena sound kt parent aku..

huhuhu..

stressssss..huhuhuh..
lau dpt teruk mmg aku benci ppsmi..

hahaha...

p/s:to atienalova..help me..lalala
Lai Lai Like!!

Saturday, April 25, 2009

proud to be ore kelate....

huh...

aku rasa frust n sedih sgt2 cz kelate kalah..

tp xpe laa..jnji kalah dgn maruah...

aku puas hati dgn game td..

tahniah kpda semua player..

tahniah selangor..

anda lebih bertuah n berpengalaman..

kelantan akn bangkit dgn penuh semangat..

pewira merah akan kembali mengganas..

proud to be ore kelate..

gomo kelate gomo..

my team in not myteam..my team is Kelantan
Lai Lai Like!!

MUET...

hehehe...

esok(hari ni laa) aku ada MUET..

aduh...xready mana lgi nih..

mintak2 leh wat laa...

aku nk speking kaw2 kt pemeriksa tu..

hahaha...tp lau soalan yg dia bg tu aku ada isi laa..

hahaa..lau soalan susah maknanya yes no alright laaa..

lalalala...
Lai Lai Like!!

Sunday, April 19, 2009

FinaL!!!!

hahaha...aku gembira sgt2 minggu nih cz kelantan masuk final...39 tahun penantian final sudah berakhir...hahaha...tuhan maha adil..lepas jer sejarah hitam pasal team kelantan berlaku n skrg tgk laa sendiri..mmg ada hikmah disebalik kejadian hitam tu..FINAL PIALA FA beb...hahahaha...aku xsangka...tp aku juz tumpang gembira dari jauh jer laa...aku nk g bukit jalil tp xbleh cz aku ada MUET ari sabtu nnt...aduh..juz tgk tb jer laa..huhuhuh...tp yg penting aku nk tgk pemain2 kelantan bermain dgn penuh semangat juang n usaha sedaya upaya..tunjukkn gaya kelantan yg sebenar...kalah atau menang tu adat pertandingan n aku ttp sokong team aku...PIALA FA akan balik ke bumi KELANTAN...hahaha...gomo kelate gomo...myteam is kelantan...

Ya ALLAH swt..kurniakan lah kemenangan kepada kelantan pada final piala fa nnt..amin..Lai Lai Like!!

Wednesday, April 8, 2009

warkah buat penyokong kelate!!!


aku malu dgn sesetengah penyokong kelate..sebab kalah sanggup wat rusuhan sampai da jadi mcm kawasan perang...tindakan tu menunjukkan penyokong kelate gila n xde otak..nampak sgt kurang pendidikan dan xmatang..huh..tgk ape da jadi??mcm2 masalah timbul sbb rusuhan tu...aku nk g tgk kelate lwn selangor nnt pun da xbleh..bodo btul..kerana nila setitik rosak susu sebelanga..sebab segelintir penyokong yg xde otak abis musnah harapan..come on laa wehhh...dunia da maju...zaman da berubah..pemikiran pun kena berubah..kita bukan lagi zaman dulu kala..kita ada pendidikan..wat malu jer..sebagai penyokong setia kita kena terima kekalahan dgn tgn terbuka n jgn putus asa..sentiasa jatuh bgn bersama pasukan..baru laa true fans...ni baru jer kalah da nak mengamuk sampai wat rusuhan..nampak sgt bodo!!..

aku harap semua penyokong kelate mengubah tahap pemikiran mereka menjadi lebih matang dan gunakan otak yg ALLAH SWT kurniakan sebaik2nya...bukan gunakan kekerasan hanya untuk tunjuk tanda xpuas hati..siapa yg rugi???kita dan kelab bola sepak kelate...

fikir2kan lah...

tapi...aku ada terbaca sesuatu dalam forum kelate.net td n ada kemungkinan kejadian tersebut telah dirancang n ada konspirasi...myb ada dalang disebalik kejadian tersebut untuk menjatuhkan kelate..kalu betul laa ada konspirasi sebalik kejadian ni..moga2 dalang tu dilaknat oleh Allah swt...n..kalu betul penyokong yang mulakan rusuhan ni...individu tersebut mmg bodo n xdop otak laa...

aku rasa ada konspirasi laa...ish..macam dah dirancang laa pulak..huuhhuuuh..semoga polis lakukan siasatan molek2 laa...cari semua bukti...tolong laa..hehehe...

buat team kelate...bangkitlah dari mimpi ngeri ini dan buktikan kepada semua bahawa kita bukan pasukan yang lemah..kita adalah pendekar merah yang xakan menyerah kalah..buktikan bahawa kita ialah kuasa baru bola sepak tanah air..berpantang maut sebelum ajal...GOMO KELATE GOMO...




(kalu ada yg terasa aku mintak maaf)...Lai Lai Like!!

Friday, April 3, 2009

adoyai!!!

entry ni khas utk result exam aku ritu..

arghhhhhhhhh...

teruk nak mampus...cilakak btui...aku xmau gagal lagi...aku malu dgn diri sendiri..

aku akan usaha lebih lagi..aku akn buktikan..hahaha...

study..study..study..Lai Lai Like!!

trimas Pak Lah!!

oh..

saya jer wat entry nih utk bagi ucapan kt Pak Lah kita..haha..

selamat bersara Pak Lah..trima kasih atas segala jasa dan pengorbanan atas negara kita..

semoga panjang umor..

cemerlang,gemilang,terbilang....


p/s:walaupun aku minat hijau tp aku tetap hormat pemimpin negara..trimas..Lai Lai Like!!

Monday, March 30, 2009

ayat sedap utk org bercinta!!!

I used to always cry and give up. I nearly went the wrong way. But you...you showed me the right direction.I was always chasing you. I just wanted to walk with you, I wanted to be with you...



You changed me! Your smile saved me! So I'm not afraid to die protecting you. Because...



I LOVE YOU




hahahaha....mmg kaw ayat nih...


p/s: bila laa aku nk ucap ek??awek pun xde..ucap kt kura-kura aku jer laa...hahaha

Lai Lai Like!!

Saturday, March 28, 2009

lalala..

pagi2 lagi aku da bgn..
nape??

sbb...

aku kna hantar tok nenek kesayangan aku g airport n g mekah..

nek n tok aku g 3 minggu wat umrah sambil2 g jumpa anak kesayangan diorang aka pak sedara aku kt mesir..

lps tu aku kena drive fam aku p asrama skolah adik aku yg bakal jadi ustaz nnt..

aku jer yg xtau masa dpn aku..

hahaha..

lps tu aku kena drive balik umah..

sampai jer umah trus sambung tido aku n then kul 5 kuar umah p lepak2 kt kdai biasa oder roti bomm...

hahaha...


skrg tgh rest jap..huhuhu...k laa..nk sambung lik study aku..

slmt tinggal..


lalalala

p/s: aku rasa aku stress!!!sumbak!!!
Lai Lai Like!!

Wednesday, March 25, 2009

hahaha....

aku xtau nk tulis pe..

aku rindu kt seseorang yg jauh laa..

huhuhhuh...

tiba2 jer rindu2..

aduhhh...

emmmm...

arghhh..

lupakn jer..

tp...

nape xleh??

pelik2..

hehehehe...

biar laa..

enjoy lu...

study2...


lalalalala
Lai Lai Like!!

Friday, March 20, 2009

semalam...

huhuhuh...semalam wat kali ke 2 berturut2 kemalangan berlaku kt jalan raya dpn umah aku...aku rasa lain dah ni..jalan tu nk start makan orang pulaK!!!huhuhu..seram2...semalam 2 kereta n satu lori..tgk keadaan kereta teruk cz terbelah 2 tp pemandu keta tu juz calar2 sikit jer...mg ajaib..alhamdulilah laa...xde kematian..fuh...sekelip mata macam2 bleh jadi..sekelip mata ALLAH swt bleh tarik nyawa kita..huh...fikir-fikirkan laa...Lai Lai Like!!

Thursday, March 19, 2009

cuti da nak habis....

huhuhuh....adoi2...sekejap jer masa berlalu..tuptup da masuk ari khamis n lagi 2 hari sekolah buka balik...arghhh...xpuas lagi cuti nih..hahaha..lagi pun aku da kelam kabut nih..cuti ni aku bnyk duk saja2 n tido...study sikit pun x...da laa stpm tahun ni..huh..kerja sekolah sentuh pun x lagi..mampus aku...huhuhuh...tp xpe...malam ni nk start wat la..hahaha...pastu g main futsal jap..balik tido esok sambung wat..hahaha...bodo gila...bleh lagi g main futsal..hahaha...mmg x sedar diri lagi aku nih..hahaha..malam ni mesti kena direct sound dgn mak n ayah aku...hehehe..tp cam biasa aku ckp dun worry laaa...blaja2 tp xleh kuat sgt nnt otak jem..ahahhaa...ayat power tu...hahaha..macam ni laa cara aku blaja..hehehe...mesti berjaya kot...lalalala

mintak2 laa sempat siap homework tu...

hahahaLai Lai Like!!

Tuesday, March 17, 2009

dating!!!!

lama x memblog...hehehe...xde ape nk citer tp nk gitau xtvt rini..hahaha..aku kuar ronda2 dgn kesayangan aku tau...xwat pape juz aku drive jer dia...wakakaka...siap ada gambar lg tau..hahaha..






hahaha....nak date pun xde awek yg sudi..waaaaaaaaa....

ade yg sudi x???huhuhuh....Lai Lai Like!!

Saturday, March 14, 2009

bye2 exam n welcam cuti!!!

hahaha...

alhamdulilah akhirnya exam aku da abis n datang cuti pulak..hehehe..bleh laa rehat2 otak sket..letih sgt2 duk perah cari jawapan sampai demam 2 hari tau...nasib baik ada cuti seminggu..bleh laa aku siap2kan semua homework yg aku hutang dgn cikgu aku...adoiyaiii...xbrapa nk cuti gak laa camni...emmm..da lama x menulis nih..xde idea yg bernas tp aku nk citer sket ttg pengalaman aku 2 ari lepas...huh...citer dia camni...2 ari lepas ada kemalangan berlaku kt dpn umah aku..huhuh..parah gak laa cz melibatkan 4 buah kereta...gila2 btul..kereta penyebab kemalangan telah berjaya melarikan diri..tp yang paling aku xleh lupa..aku n ayah aku antara yg awal2 d tempat kejadian...xdapat nk bayang laa camna..mmg ngeri..tp nasib baik xde yg mati..semua hidup..alhamdulilah...aku dpt tgk sendiri keadaan mangsa..darah penuh..huhuhuh..aku tgk seorang mangsa tu siku dia keluar dari kulit...nampak tulang dia btul2..tp terpaksa la aku tahan xmo bagi muntah..huh...xleh nk citer ar camna keadaan masa tu..mmg ngeri..dlm kpala aku ni duk pikir macam2..benda ni leh jadi kt sape2 n bila2 masa laa tuhan nk benda tu jadi..so aku xmo daa bwk keta laju2..hehehe...xmo laaa...mintak2 aku di jauh kan dari benda2 camtu...amin...

lalala....Lai Lai Like!!

Friday, March 6, 2009

Mansuhkan PPSMI!!!!

esok bersamaan 7.3.09 adalah hari kemuncak gerakan untuk mansuhkan PPSMI..Gerakan yang diketui oleh Gerakan Mansuskan PPSMI aka GMP ini aku menghantar memorandom kepada Yang Di-pertuan Agong sebagai usaha terakhir untk memansuhkan sistem pembelajaran matematik d sains dalam bahasa inggeris..aku sebagai pelajar menyokong 100% usaha ni...bagi aku laa...kita perlu memartabatkan bahasa ibunda kita dahulu sebelum mengangkat bahasa lain..aku mengakui yg BI ni penting dalam kehidupan zaman globalisasi sekarang tp xberbaloi jika bahasa kita sendiri dipinggirkan..negara seperti Korea dan Jepun berjaya menjadi negara yang kuat dan membangun tanpa menggunakan bahasa lain..sebaliknya mereka menggunakan bahasa ibunda mereka sendiri..mengapa tidak kita??fikir2 dan renungkanlah...

aku nak sangat sertai perhimpunan esok tp aku duk kt kelantan laa...huh...tp aku doakan perhimpunan esok berjalan dgn lancar dan tanpa masalah..semoga usaha gerakan ini berjaya memansuhkan PPSMI ini..MARTABATKAN BAHASA KITA!!!HAPUSKAN PPSMI!!!


Image

sogo-011


p.s: Sila pakai baju berwarna PUTIH esok sebagai sokongan gerakan memansuhkan PPSMI ini walaupun tidak menyertai perhimpunan tesebut...Lai Lai Like!!

Thursday, March 5, 2009

tag dari teman kesayanganku atienalova..hehehe

RULES AND REGULATION:

1. Copy paste the award at your blog once you got it.

2. Make an entry if this is like a GRAMMY award.

3. Tag 5 other blogger.

4. NEVER break the chain, please...



makasih nenek tua cz bagi award nih..

hahahah...

trima kasih peminat2ku..

gewe2 ku..

musuh2ku..

kawan2ku..

keluargaku..

kereta kura ku..

motoku..


gapo2 lahh...


hahahaha...


aku nk bg award ni kt...

aida..
bro KF
farhana
Aniera
ell

lalalalala....
Lai Lai Like!!

Monday, March 2, 2009

aku exam...

oh tidak....minggu ni aku exam...wakakaka...

hahaha...

so..aku nk menyepi selama satu minggu cz nk study..

nk exam baru nk start study kn??...hehehe...

doa2 kn aku k...

assalamualaikum...Lai Lai Like!!

Thursday, February 26, 2009

minggu sukan aku da abis...

fuh...lega sgt2 cz minggu paling letih da abis...so bleh laa aku relax2 n tdo ptg nnt...hahaha...emm..kejohanan olahraga td bes sgt2..hahahaha..aku dpt 2 pingat dlm 4x100 n lompat jauh...4x100 aku dpt perak n lompat jauh dpt gangsa...hahahaha...xsangka btul leh menang..aku juz nk suka2 jer cz tahun ni lasa aku leh jadi dak sekolah..hahaha...aku betul2 ejoy td sambil2 ngorat junior2 aku nih..hahaha..walaupun letih tp ttp bes n aku bergembira dgn gumbira..

hahaha...

tp..next week exam laa plak...aduh...xdpt laa aku nk relax2 nnt...waaaa...so wish aku gud luck tau..

lalalala...Lai Lai Like!!

Monday, February 23, 2009

Stadium Sultan Muhamad 4 Kelantan..


hehehe...
gambar ni ialah pemandangan dalam stadium kelantan masa lawan terengganu 14.2.09 lepas..

penuh stadium woooo...dlm 20 ribu org penyokong kelantan dlm stadium tu..

hahaha...

stadium team lain camna???

kenapa x percaya kaa???

hahaha...ni laa kelebihan team Kelantan...penyokong sentiasa bersama2 dgn pasukan..

GOMO Kelate GOMOLai Lai Like!!

minggu Sukan

hahaha...

yahoo...minggu nih kt skolah aku ada minggu sukan..hahaha..so minggu nih aku xblaja laa juz blaja kt umah..tp blaja tipu2 jer..hahaha..masuk bulan 3 nih trus exam..argh!!!aku da nk gila..sumbak2...hahahaha...ptg adi ada saringan n aku masuk lumba lari 100m n lompat jauh..hahaha...yg 100m tu aku dpt no 3 jer n lompat jauh dpt no 2...rugi2..tp xpe laa..juz 4 fun..hahaha...tp suka2 pun aku daa sakit...otot aku kejang...aduh..sakit2..mintak2 cepat sembuh utk lawan 4x100m ari final hari kejohanan nnt...hahaha...

aku nk jadi juara...tahun ni laa last aku nk main sukan sekolah..hehehe...aku akan merindui masa nih nnt..huhuhuh...

aku minta mendarat..roger n out...

HAHAHA..Lai Lai Like!!

Sunday, February 22, 2009

kelate menang lagi...

hahahaha...

seperti biasa tiap ari sabtu malam khamis aku akan g stadium SSM4 d KB utk bagi sokongan kt pasukan kesayangan aku nih Kelantan aka The Reds Wariors..hehehe...so seperti biasa kelantan menang besar lagi dgn jaringan 5 berbalas 1 dimana kelantan menundukkan pasukan PDRM aka polis...hehehe..aku xtau nk cakap per da sal kelantan cz team kelantan memang hebat...hehehe..tp game yg paling ditunggu2 ialah game lawan selangor nnt...hahaha..yg tu baru laa bes..hehehe..so aku mintak2 prestasi team kelantan maintain n teruskan rentak kemenangan...

hahaha...

letih2..aku nk tdo lak...suara pun da serak nih...

roger...Lai Lai Like!!

Tuesday, February 17, 2009

kelate "Raja Pantai Timur"

pasukan bola sepak kelantan telah ditabalkan menjadi Raja Pantai Timur...hahaha..selepas meratah si penyu minggu lalu kelantan telah meneruskan rentak kemenangan dengan meratah pasukan tok gajah..selepas episod dianaktirikan oleh FAM,Kelantan bangkit untuk menunjukkan bahawa pasukan kelantan bukan pasukan belasahan yg boleh dibuli.Ingatlah bahawa kuasa bola sepak baru Malaysia telah muncul dan waspadalah pasukan2 lain...hahaha...

yahooooo......Kelantan sekarang di tangga teratas Liga Super...hahaha...

lamo doh aku tunggu saat ni...akhirnya kelantan bejaya menjadi pendahulu liga super...

gomo kelate gomo...takbir!!!



Mari Pakat Join

Lai Lai Like!!

Monday, February 16, 2009

F**K Authority by Pennywise..hehehe..tag!!!

this tag title is F**k Authority by Pennywise...mengikut tag ni laaa...wat camna kn??hehehe

Ini Tag nye:

Put Your I-Tunes, Windows Media Player, Etc. On Shuffle.

For Each Question, Press The Next Button To Get Your Answer.

YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.

Tag 10 Friends.

Everyone Tagged Has To Do The Same Thing.
Have Fun!



IF SOMEONE SAYS ‘ARE YOU OKAY’ YOU SAY?
-Give me novacane by Green Day...hahaha


HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
-The first day of summer by Screeching Weasel...aku pun xtahu...



WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
-The Wicked End by A7X...hahaha..



HOW DO YOU FEEL TODAY?
supernothing by Catch 22....



WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?
Life Revolution by Lame Duck...



WHAT’S YOUR MOTTO?
Don't LOse Touch by against me!...mmg kena kot..

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
ALMOST EASY BY a7X...aku mmg mudah...


WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Devil in midnight Mass by Billy Talent..hahaha...mcm betui jaa??lalala


WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Elenor by Me First n The Gimme Gimmees...aku igt kt awek kah??aduh...


WHAT IS 2 + 2?
Strength of The World bt A7X...lari jauh nih...hahaha


WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
less talk,more rock y Prophagandhi...yg ni mmg betul..hahaha


WHAT IS YOUR LIFE STORY?
peace by weezer...yes..i love reace...



WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
boulverd of broken dream by green day...xmasuk akal....



WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
i belive i can fly by me first n the gimme gimmes...hahaha...betul3..



WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
The Way i Feel by Rancid...suka hati aku...hahaha..



WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
We laugh at Danger by Against me!...hahahaha



WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Punch in,Punch out by Smooth Lee...aku takut ke dgn ni???hahaha


WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
second heartbeat by A7X....lari jauh...



WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Seize The day by A7X...mmg tu aku nak...


WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
The Man Who Sold The World by Nirvana...hahaha..jahat kawan aku nih...nk jual dunia..


WHAT WILL YOU POST THIS AS?
F**K Authority by Pennywise....mmg kena dgn tajuk...


p/s:aku xde lagu lain dlm laptop aku selain lagu band rock n punk sahaja....hehehe....


aku tag sape2 yg baca blog nih...ug mana baca tu..anda di tag...
lalalala...
Lai Lai Like!!

Sunday, February 15, 2009

14.02.2009

lalala...

sape yg xkenal hari kekasih kn??hahaha...mesti ramai yg sambut hari ni dgn kesayangan masing2 kn??hahaha...bagi aku laaa..hari kekasih ni xde makna pun cz kita ni umat islam so xpayah laa nk ikut budaya barat yg berdosa nih..so renung2kn laa ek...

emmm...so ari ni cambiasa laa aku kuar lepak2 kt bandar machang dgn kawan2 baik aku sambil2 bwk keta kesayangan aku jalan2 makan angin..hehehe..aku lepak laa kt kedai tempat biasa aku lepak tu tapi yg aku trkejut sgt2 ramai gila pasangan2 duk berkasih sayang...aduhh...panas2..macam2 gaya n gelagat aku tgk kapel2 tu berkasih2...sakit hati jaa tgk..hehehehe..paham2 laa aku ni xminat kapel2 nih..so sakit mata memandang wooo...hahaha..yg aku lagi marah ada laa satu pasangan ni..umo dlm 15-16 laaa..ish3..sempat lagi berkissing2 kt situ..hahaha...bandar kesayangan aku daa semakin rosak...huh...dia igt org xnampak..aku pun ape lagi..terus pangkah laaa kapel tu..hahaha...aku menyamar jadi pencegah maksiat..hahaha...bg nasihat sket...padan muka..tau pun benda tu salah...hahaha..tp nk wat camna kn..da nilai agama dlm diri diaorang daa pudar...hahaha...kesian gak tgk gal tu...da laa lawa tp bodoh cz termakan kata2 budak laki tu...nnt menyesal padan muka..hahaha..

umm..yg penting skali aku puas hati tp aku jeles laaa tgk kapel2 nih..hahaha...aku masih menanti kedatangan cinta tu..tp mintak2 laa dalam 6 tahun lagi..hahaha...

aku suka idup single...

aku bebas...hahahaha...

study,on9,kura first...love is last...

lalalalala....Lai Lai Like!!

Wednesday, February 11, 2009

hobi idup aku...hahahaha...


ni gambar dari baju bundle yg baru aku beli...bukan mudah oo nk dapat baju band punk lama cam ni..hahah...aku beruntung...hehehe..barang vintage n limited punya...aku rasa aku sorang jer kt malaysia pakai baju ni...hehehe..

lalalalala....

p/s:aku xtau nk tulis ape..so aku tulis laa pasal baju aku nih..hahaha...xde modal laa...blank!!Lai Lai Like!!

Saturday, February 7, 2009

friday night futsal....

futsal...

futsal ni da jadi sebahagian hidup aku sekarang begitu juga bola padang...tnpa idup aku hari2 macam xlengkap jer..buat masa sekarang aku da xleh nk main futsal n bola kerap sgt cz faktor pelajaran..huhuhuh...tp xpe la...aku rela berkorban demi masa depan aku..hahahaha...

huhuhu...aku baru jer balik dari lawan futsal yg di panggil friday night futsal..hehehe..game ni dianjurkan 2 minggu sekali..minggu ni team kg aku masuk laa game tu...team aku da 3 kali jadi champ n tiap2 kali masuk mesti masuk final xpun semi final jer..tp minggu nih bodo sket sooo suku daa kalah..waaaaaaa...ni semua cz teammate aku punya pasal laa..ada ke patut main suka2..org lain letih nk menang tp dia main suka2 jer...bodo btul...hahaha...aku kalau kalah xpe tp aku xsuka lau main futsal xde semangat nk menang...nak main suka2 baik xpayah masuk..huh...abis duit aku rm10...xpuas ati tul..huhuhuh..tp xpe laa...myb next time we will win...hehehe....aku xsuka kalah..xde perkataan kalah dalam idup aku...huhuhuhu....xsabar nk tunggu 2 minggu lagi..nak balas dendammm....

hahahahaha...

p/s:buat cikgu farhana...doa ko xtermakbul laa...huhuhuhuh....ajak ar team ko lawan team aku..hehehehe..

lalalalaalala....Lai Lai Like!!

Tuesday, February 3, 2009

aku keletihan...

waaa....xdpt nk bergiat dlm arena bloging daa....aku da xde masa...aku kena study n wat homework..huh..harini da kena bebel lagi..huh....nasib baik aku da berubah...lau zaman form5 dulu aku da lawan balik cikgu nih...huhuhuh...sabar2...doakn aku ek...

c u later....i'll b back...Lai Lai Like!!

Sunday, February 1, 2009

idup kelate FC...

hahahaha....aku baru balik dari stadium ssm4 tgk bola kelate lawan johor..hahaha...bes gilooo...kelate mmg team yg faveret tahun ni...waaaaa..letih2...sape2 yg tgk live kelate main tadi mesti respect n kagum tgk team kelate main..macam tgk MANCHESTER UNITED jerr kN??hahhaa........tp jgn lupa ek..tgk laa penyokong kelate camna??hahaha....ops2 lupa lak...sok SEKOLAH laaa...ngtok2...

lalalala....Lai Lai Like!!

Thursday, January 29, 2009

hayati...




aku tertarik dgn mesej pic nih..mmg ganas ar..pic ni menunjkkan semua orang perihatin dgn isu peperangan walaupun budak punk yg berjiwa rock n ganas(macam aku)..

semua orang mengutuk peperangan yg berlaku dalam dunia ini..

stop the violant..live peaceful.. "drop FOOD not BOMBS"..Lai Lai Like!!

hey hooo....

waaaaaa...

hari ni aku terperap jerr kt umah..xkuar lepak2 pon..rekod dunia nih..hahaha..harini awal2 pagi lagi aku bgn cz nk p repair kereta kesayangan aku tu..ada masalah sket yg kena g repair tp call2 tuan punya workshop ckp arini tutup so xjadi la nk pegi...aku dgn boring n xtau nk wat pe g ambil baldi n shampoo kakak aku p la basuh 4 buah kereta aku termasuk moto honda bulat aku tu..waaa..rajin btul aku..bangga2..hehehe..lps siap cuci2 aku wat homework sket pastu tdo..hehehe..bgn jer tido ayah aku suh gotong royong rumah lak..kena menebas rumput2 n semak samun kt umah aku nih..huh..letih ooo...so malam ni malas nk kuar cz nk wat homework sket.pelajar cemerlang kn..hehehe..got to go..im in homework mode now..hahaha..

astalavista....Lai Lai Like!!

today...

alo sep2 kito...hehehehe...waaa..arini aku letih nak mampos...xde masa nk rehat ar..hahaha...hari ni pagi2 lagi da ada kelas tambahan yg cikgu searah aku wat...lama gak laa dari kul 8 sampai kul 12 tgh ari...lama tu mmg lama tp subjek ni mmg aku suka..subjek sejarah..hahaha.mmg mencabar..sampai xrasa pun 4 jam berlalu..hahaha..lepas balik jer kelas tambahan tu kawan aku col ajak g repair van ayah dia kt kb so dia bagi laa aku drive beetle dia..fuh!!gila2..kereta beetle dia mmg bes ar..mcm bawak kereta lumba...waaaa...aku dengki laa..jauh beza dgn beetle aku tau..lau kerata aku bwk 60 pun daa bergegar mcm gempa bumi tp beetle dia bwk 130 pun still cam xde ape2...xleh jadi nih..aku rasa cam nak repair lagi kereta aku..aku nk wat mcm keta dia..baru bes bwk..huhuhuhu...so back to da story...aku ronda2 bandar KB sambil2 mengorat awek yg cun2..hahaha..tu mmg hobi aku tp kapel2 NO WAY..hahaha...lama gak laa duk kt KB tu..kul 8 malam aku balik umah pastu kul 9 g main futsal pulak ..waaaa...letih2...ni pun baru jer balik..hehehe..tp xpe laa..aku suka idup aku mcm ni..xpenah rasa boring..hahaha..tp satu jer benda yg leh wat aku booring...ape lagi lau bukan HOMEWORK!!adoi...bnyak lagi xbuat nih..aiyakkk...

ok sep2 kito..aku blah lu..wat homework sket..bnyak lagi nih..
sape2 yg sudi tolong laa aku ek..aku letih..
waaaaaaa...

bereh lakow...Lai Lai Like!!

Tuesday, January 27, 2009

kerja...sekolah...

hahaha...

arini aku bgn awal semata2 nak buat homework aku yg banyak tu tp sampai sekarang xstart2 buat lagi..hahaha...jap2 lagi aku buat laa..hehehe...umm arini booring sgt2 tau..waaa...aku nk kuar lepak tp kehabisan ang cz malam semalam aku borong baju bundle yg mmg rare n vintage cz baju tu baju band radiohead..band otai nih..abis RM50 gak laa beli 2 helai baju..huh..dulu baju bundle xla mahal sgt dlm rm5 jer tp skrg baju2 bundle da makin femes lebih2 lagi baju band2 punk,indie,metal us n british..huh..tp aku xkisah sgt cz aku mmg minat beli baju2 band nih..hahaha..hidup muzik punk..minggu depan beli lagi baju2 bundle nih..tu laa kitaran idup aku tiap2 minggu..

mana2 yg ada baju band yg vintage n rare tu leh laa gitau aku ek..
lau buleh aku nk beli laa...hehehehe...

k laaa...aku nk wat homework lak..

roger n out...

lalalalaalalalala..Lai Lai Like!!

Monday, January 26, 2009

tag 26....

ni satu lagi tag yg aku kena buat...xlain xbukan yg suka tag aku ialah cik "selotape" kita aka cik farhana...hahaha...

yg dulu ugliest sekarang sexiest pulak..so tag dia nak 3 pic terseksi aku..tp seksi kah aku???waaaa....

here the rules:
1)sertakan 3 keping gamba anda yg seksi
2)seksi tidak bermakna perlu dedah sane sini
3)kenapa plak pix tu seksi
4)berikan seberapa byk org yg seksi yg ingin ditagged
5)selamat berseksi - seksian

.................................................................................

1)ni yg paling seksi...hahahahahahahahahaha...jgn marah ek..



2)yg ni seksi jugak cz aku aku rasa seksi bergambar kt butik guess nih...hahaha..





3)pic nih seksi jugak cz aku pakai spek kot...lagipun pic nih nmpak klasik n aku mmg mamat klasik...hahahahaha...



.................................................................................

sape yg nak jawab tag nih jawab laa ek...

ummm...act aku tgh malu nih...hahaha...gambar seksi aku masuk blog...hahaha...
jgn sebar ek..plzzz...

lalaalala....

p.s:pic no satu da ditukar cz terlalu seksi...heheheLai Lai Like!!

lepak2...

hehehe...

bes btul cuti nih...hahaha...bnyak xtvt aku buat...hahaha..tp yg plg bes g lepak2 dgn geng2 aku kt KB...g main boling,snuker n kacau awek org..hahaha..ramai gak yg marah kt sep2 aku tp xberani cz ramai sgt..kalau ada org marah alamatnya bergaduh besar laa..paham2 laa budak2 kelantan nih..hahaha...tp aku baik k...lalala..

mmg bes n havoc gila2 laa tp yg sedihnye kwn2 aku balik cuti kjp jer..esok lusa da nak balik u n poli daa...aduh...sedih2 tp yg penting aku puas hati cz dapat berkumpul ramai2 n bergumbira..lama gak laa duk gila2 nih..pagi sampai malam..abis duit aku..
aiyak!!!..

hahaha...




Lai Lai Like!!

Saturday, January 24, 2009

tag[25]..hahaha..

malas laa nk jawab tag nih...tp dgn rela hati sy wat laa cz nnt "cikgu selotape" marah..

wakakaka...

ok2..

let's jawab

the 3 ugliest photos..

aduh....

first pic...hahaha..gambar ter "hensem aku"..aku tgh tido dlm kelas n tiba2 peminat aku tangkap gambar nih...aduh...tp semat gak aku ek..lalalala...




gambar 2...ni gambar aku bersama adik pempuan n adik kembar aku masa sdg jawab tag ni..hehehehe....




gambar 3...satu lagi gambar yg pelik tapi benar aku..hehehe..gambar kandid masa aku tgh berkata2..huhuhu...terkangkang laa plak..hahahaha...




hehehehehe...aku da jawab tag ni..so aku nak org2 ni lak jawab tag ni..

1.atienalova

2.ann

3.aida

4.semua kawan2 blog aku..kalau sudi laa..



lalalalalalaLai Lai Like!!

Thursday, January 22, 2009

selamat bercuti kepada budak2 sekolah macam aku..hahaha

aloaloalo...

hehehehe...da lama aku x menulis dlm blog aku nih..suma ni gara2 busy dgn homework n xde modal nk tulis ape..so skrg aku da mula bercuti seminggu tau..heheheh..sukasukasuka sama cuti nih..hahaha..ptg tadi ada latihan rumah sukan n aku mcm biasa aku hanya mengarah junior2 aku n duk saja2 sambil melihat gelagat budak2 berlumba lari..hahaha..cikgu nk marah aku xleh laa cz aku ni atlet harapan..hahaha..
aku akan buat rumah sukan aku jd champ tahun nih..hahaha..minta2 laa..

lalala...

back to the holiday...aku da plan mcm2 xtvt utk cuti nih..tp disebabkn homework yg bnyak mcm longokan sampah sarap aku terpaksa kurangkan plan tu..hahaha..dlm otak aku ni da nmpak xtvt yg akan aku wat spt memancing ikan tiap2 ptg..lepak tiap2 ari..ronda2 dgn keta kura2@kodok aku tiap2 ari sambil menyelam@mencari baju2 bundle..hahaha..yahoo!!

lalalala...

so malam ni xtvt pertama aku ialah melepak sambil main daun terup..hahaha..esok g memancing ikan kt sungai kg aku tuu...lau xdapat ikan aku nk p memancing awek2 laaa..
hahahahaha...lps memancing aku nk p mandi kolam air panas kt kg aku tu pulak...waaa..bes2..

lalalalala...

aku suka kehidupan kampung ku!!!!

tp yg penting STPM..hehehehe...

sape nk join xtvt aku..meh2 isi borang dulu..

wakakaka...Lai Lai Like!!

Monday, January 19, 2009

indie menang ek???



hahahaha...

bes tu mmg bes tp kureng ar...

hahahaha...

idup PUNK rock laaa...

baru ganas...

lalalalalal...Lai Lai Like!!

Saturday, January 17, 2009

gaza safe??

aku tgk awani td n berita tu cakap israel akan hentikan serangan kt gaza..

mintak2 betul laa...da xsanggup nk tgk saudara2 kita menderita kt sana..

sama2 kita doakn..amin..Lai Lai Like!!

Takbir!!


alhamdulilah...

PAS menang pilihan raya kecil KT..majoriti 2000 lebih2 gak laa...

so..BN daaa kena..hahahah...terbuktilah demokrasi negara kita masih teguh..

tahniah kepada pengundi2 sekalian dan pak cik beca atas tu...

semangat kena ada baru berjaya...hehehe

Takbir 3x...Lai Lai Like!!

Pilihan Raya Kecil KT.


malam ni keputusan pilihan raya kecil KT akan d umum kn..xsaba tnggu pikul 10 nnt..

so mari kita lihat sapa yg kena???

hahaha...

meriah sungguh suasana kt sana malam nih...rindu la plak masa pilihan raya tahun lepas..dapat gak wat duit...minyak moto pun free..

hahaha..

mintak2 laaa PAS menang...hahaha...PAS pilihanku ISLAM agamaku...

lalalala..Lai Lai Like!!

Friday, January 16, 2009

first time d tag..

aku kena tag???waaaa....
jawab2..hehehe

1. Anda rasa anda hot?
kt kampung aku hujan nih so xhot laa tp tgh cold..

2. Upload gambar kegemaran anda..


3. Kenapa anda suka gambar ini?
Sebab gambar ni gambar raya thn lepas aku dgn buah ati aku..hahaha...dan aku rasa bangga cz ada "dia"...hahaha...dan juga muka aku dlm keadaan "hensem" n "cute"(xsedar diri aku nih)...hahahah

4. Bila kali terakhir makan pizza?
tahun lepas masa duk lepak2 kt penang..lgpun aku kadang2 jer jumpa pizza nih..org kampung kn...huhuhuh...

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
lagu2 punk dlm laptop aku..band against me!lagu cavalier eternal..

6. Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?
Makan n minum...kopi n apollo cake yg adik aku punya..hehehe

7. Selain nama anda sendiri, apakah lagi nama yang anda suka orang panggil anda?
amer KC..Amer Kuro n Zhafran..bila laa ada gurl nk panggil aku abg ke??syg ke??mucuk ke??hahaha...masih menanti...lalalala

8. Tag lagi 6 orang..

1..atienalova

2..lizz

3..aida hashim

4..ann

5..KF

6..farhana

(Soalan seterusnya ada kaitan dengan orang-orang yang anda tag.)*



9. Sapa No 1 anda?
kawan baik aku yg aku sayang n yg paling kering...hahahaha..bereh dop??lalala


10. Orang nombor 3 ada hubungan dengan sesiapa?
xde kot cz dia baru lepas putus..cian dia..sabar k...



11. Kata sesuatu berkenaan dengan orang nombor 5.
bro yg fofular n plg frendly antara semua kwn2 blog aku..hehehe



12. Bagaimana pulak dengan orang nombor 4?
suka tag orang...hahaha..n frendly gak cz nick dia ann frendly..hahaha



13. Siapakah orang nombor 2?
seorang genster n suka buli aida..n malas mcm aku gak..hehehe..sori lizz..(dlm ketakutan ni) waaaa.....



14. Bagi pesanan pada orang nombor 6?
jadi guru cemerlang n guru yg tegas..aku tunggu ko..hehehe..lalalala...

huhuhuh...sakit otok mikir jwpn tag nih...hahahaa..
lau yg d tag terasa aku mintak maaf...tp aku suka..hahahahaLai Lai Like!!

Thursday, January 15, 2009

minggu nih...

huh..

alhamdulilah cz sampai jugak ari khamis..ari khamis laa ari yg bes bagi aku cz esok lusa ari sabtu n jumaat dimana rakyat2 kelate cuti...hehehe...so malam ni bleh la aku kuar lepak2 n g main futsal sampai 3 pagi...yahoo...hahaha...minggu nih macam2 jadi kt sekolah aku..aku da jadi budak baik skrg cz da xpontem n kuar rehat kt luar sekolah dahh..hehehe...satu pencapaian yg cukup baik..hahaha..minggu ni jugak laa minggu busy cz ada meeting ko n umah sukan..huhuhu..tahun ni aku jadi wakil umah satria iaitu rumah merah n jadi org kuat rumah sukan nih...al-maklum laa aku nih kuat gak main sukan masa form 4 n 5 so cikgu nk aku masuk lumba lari laa...aduh...aku malas laa nk lari2 nih...sumbak2!!!huhuhu..disebabkan kepopulariti aku ni laa suma cikgu kenal aku n suma kerja suh aku wat...waaaaa...xse laa kawe nih...kawe letih laa...aduh...tp nk wat camna cz da lumrah senior kena jadi ketua n tolong adik2 nih...ummm..da laaa kerja sekolah bnyak pastu campur dgn xtvt ko lagi..mampus laa aku nnt...waaaa...tp aku akan wat yg terbaik laa...da nama pun pelajar..huh..

doa2 kn aku ek kawan2..

salam...Lai Lai Like!!

Tuesday, January 13, 2009

hello...

hehehe...

waaaa..letih2...sejuk nk mampus arini..huh...ujan xberenti dari pagi tadi lagi nih...dah laa kelas aku duk tingkat empat...paling top kt skolah aku nih..pagi tadi kabus sampai dalam kelas...huhuhuhuh...ngtok2..ummm..aku nk tido jap laa...ptg nnt nk g ambik kereta kesayangan aku lak..heheheh...kesian kt kura2 aku tu..kotak stereng rosak lak..ish3..xsaba ar nk bawak dia ptg nnt..hehehe..miss u laa..wakakaka...


ni laaa sayang aku..hehehe..rindu gilo nih...waaaa..

papai..


zzzzzzzzzzzzzzzLai Lai Like!!

Sunday, January 11, 2009

hahahaha...

hahahaha...

da lama x on9 nih...al-maklum laa busy sket skrg nih...huhuhu..hari ni aku ngtok sgt sampai kena marah kt cikgu cz tertido masa dia mengajar..hahaha..tp xpr jnji aku bleh tido kejap..hahaha...sebab cikgu tu ngajar boooooring laa aku tido..hahaha..kelmarin awal2 pagi lagi aku kena g repair kereta kt KB tau..aku igt sekejap jer tp sampai pukul 5 ptg baru siap...daajal punya kereta proton...kualiti xda langsung...baru jer beli da rosak aircond...bodoh betul...cis!!...da laa body kereta mcm tin susu..bodo2...
nasib baik kedai repair proton tu dkt dgn supermarket...leh laa lepak2 kt dalam tu ngorat2 aweks2 yg lalu lalang tanpa mengira single atau berpunya..hahaha..tp yg bes masa menunggu kereta aku siap aku g laa main pool dkt tingkat atas...hahaha..aku dgn xberapa pandai nih main laaa sampai abis 15ya...aduh..tp yg bes lagi aku kalah dgn budak darjah 5...hahaha...budak ni mmg pro nak mampus...main macam org dlm tv nuh...gila..bnyak kali gak aku kalah dgn budak nih tp xpe laa cz nk wat ilang boooring aku nih...huhuhuh...lps jaa siap keta tu aku balik rumah dulu cz g ambil member2 kampung semata2 nk g tgk bola kt stadium ssm4..hahaha...yg tu yg bes..kelate menang lagi..hahaha...semalam aku duk menjerit2,memaki hamun dan memanggil budak jual air sampai sampai sekarang suara aku masih tiada...hahaha..tp aku puas hati cz smlm mmg gila2 n dpt bersama2 dgn penyokong2 kelantan bersorak n main ombak2...hahaha...kul 3 pagi baru aku balik semalam tau..hahaha...dlm pala otak malas nk g sekolah laa tp lau aku xg rugi laa pulak..hehehe...so kt sekolah tido laa aku...

hahahaha...

ok chow...wat home work pulak(cis!!)

lalalala..Lai Lai Like!!

Wednesday, January 7, 2009

huh...letih2..

aduh..letih ar upper six nih...waaaaa...kerja skolah bnyak siot...xtahan daa nih...ngtok!!!...huhuhuh...ni pun baru jer siap wat homework masa cuti yg aku sengaja tngguh..n sekarang aku kena siapkan sblm esok..sempat ke??xkot..hahaha...aku rela bayar RM 5 kt cikgu aku...aku malas wat kerja nih...hahaha...cikgu sejarah aku nih jenis sempoi tp sapa yg xbuat omework dia kena siap duit laaa...xsiap bayar saman..hahaha...so terpaksa bayar laa aku esok...kering laa duit lanja aku esok..adoi..

emmmm...so nak cita sket xtvt aku kt skolah hari ni..hehehe..

pagi tadi aku igt nak jadi budak baik laaa..aku malas nk keluar g makan kt tmpt biasa tu cz aku nak makan kt kantin jer...tp..aku termakan hasutan rakan sebaya..hahaha..

Mesol:mer..g tubik kalu..aku puah dok koloh ni..kito tubik meta deh??
aku:nk g mano gak??malah ar arini...derak dale koloh ejes gewe laa kalu..
mesol:oloh..xdop kijo derak dale koloh...budok2 jaaa wak gitu weh..
penkih:mer...tubik laaa..kito g mee mok joh laa..tempat skalo laa..lepok situ meta..pukol 11 kito masok balik..ejas ar...
aku:malah laaa...kito duk koloh laa hari ni...kito g smula laa...
mesol:bodo nate nih!!mari laa g kda mok joh mer...kito g make mee goreng dio..sedap weh...mu bayang laaa..mee sapa gak kito bubuh bedok mee bnyok pahtu bubuh jerok lado bnyok2...sedap gilo...
penkih:yolo doh mer...aku lapa gilo babi nih...

aku:kruk!!kruk!!(perut bunyi doh)aduh..nate beruk dua ekor nih...xleh ko xwat gitu..aku lemoh laa kalu kecek bab mkn2 nih..nate..bengong laaa...bodo2..ish...mari2 laa...aku lapa doh nih...xtehe doh ni..nk timbuk 2 pingge laa arini...hahaha...derah laa..lewat doh ni..
mesol:hahaha...tahu pong...bodo2...gih2..hahaha..
penkih:mu mmg saim baik aku mer...hahaha...gih2..

dan mereka bertiga pun pergi ke belakang sekolah dan keluar melalui laluan rahsia..hahaha...aku tertewas dek godaan hawa nafsu makan mee mok joh pulak...wakakaka...tp aku x pontem kelas k...aku keluar masa rehat tau..hehehe..aku balik ke skolah tepat2 masa loceng rehat berbunyi...lps tu aku sambung pembelajaran aku dlm keadaan kenyang n mengantuk...hahahah...

to cikgu farhana:denda laa aku nih...aku pontem wat jahat lagi laaa..hahaha..suma salah rakan sebaya...hahaha...

lalalala...

p/s:bahasa kelantan digunakan..arap paham laa...hahaha...
pandai2 laaa baca ek..

hehehe....



ni laaa kawan ku yg jahat tu...marah laa diaorang ek...hahahaLai Lai Like!!

The Red Warriors...

hahahha....

xtahu nk tulis ape tp nak bagitahu yang kelantan menang 4-2 lawan myteam...kan aku da cakap myteam akan jadi budu utk pasukan kelate...hahaha...aku bangga jadi ore kelate...gergasi baru bola sepak tanah air sudah muncul..wakakakaka...ari sabtu nih kita pakat2 g stadium ssm4 deh...hahaha...kita wat ulam km Naza pulak...hahaha...

zzzzzzzzz....Lai Lai Like!!

Tuesday, January 6, 2009

dpt award!!!...makasih KF...



hahaha....gila2...aku baru jaa start main blog nih seminggu tp daa dapat award..hahaha...award ni menaikkan lagi semangat aku untuk terus berblog..hahaha...aku nak wat ucapan nih...heheheh...poyo2..aku nk ucap trima kasih kt Khalifah Fedi a.k.a KF yg memberi award nih...moga kita jadi kawa baik...makasih juga kt teman2 blog yg follow aku ari2..hahaha...utk cik lizz yg semakin tua..aku pun dapat award laa..hahaha..aida yg kecik tp semakin membesar..to tecer fana yg baru jadi cikgu praktikal..mak ayah aku..atienalova yg kurus keding...wakakaka...n yg penting utk abang KF yg macho...makasih semua..

lalalala....

gumbira nya hati....

so bwh ni list yg KF suruh penuhkan...aku da isi nih...hahaha...bereh blako..

1. nama penuh dlm ic/ nickname:Amer Zhafran b Mansor..nick aku nama aku laa..

2. bezday:17 Dis 1990...aku masih muda..hahaha...

3. alamat tempat stay skuk:Kampung Tok Bok,Machang,Kelantan...jgn gelak nama kampung aku..sape gelak aku ketuk pala dia...aku bangga jd budak Tok Bok..hahaha

4. jenis hpone skunk :Nokia 1100...aku miskin xde duit nk beli yg mahal..huh..

5. TUGAS SKUNK:Budak sekolah yg tua..hahaha...

6. status: single dan menunggu...lalalala

7. watak anime @ kartun yg disukai:naruto!!!hahaha...

8. in the end...aku tetap aku..aku sayang kawan aku.."Crazy Go Lucky"


makasih3....Lai Lai Like!!

Monday, January 5, 2009

gomo kelate gomo...

hahaha...

malam esok malam pertama team bola KELATE main lawan team upb-myteam..selepas perlawanan dgn KL plus ditunda..hahaha...disebabkan perlawanan ditunda semua penyokong kelate mengamuk sehngga berlaku rusuhan di stadium kelate...hahaha...aku suko semangat penyokong setio kelate...hahaha...malam esop kelate akan wat upb-myteam jadi ulam cicoh dgn budu...hahaha....penyokong kelate silalah penuhkan stadium kelana jaya...wat supo stadium kito...hahaha...

gomo kelate gomo...

Idup "The Red Warrior's"

hahahah....Lai Lai Like!!

jihad iringi pejuang hamas...

salam...

aku baca berita arini kt paper ptg td cz nk tahu perkembangan perang palestin dgn yahudi..dlm berita tu gitau yg tentera israel da start lancar serangan darat tp pejuang hamas balas serangan tu dgn misi nak menjadikan gaza kubur kepada tentera yahudi..sebagai saudara islam aku marah,sedih cz perang da berlaku tp aku gumbira dgn semangat jihad tentera hamas cz mereka akan jadikan gaza kubur besar kepada askar yahudi..aku doakan tentera hamas berjaya tewaskan tentera yahudi laknat tu...doaku bersama mereka...aku arap sapa2 yg baca blog nih berdoa laa sama2 supaya Allah swt membantu saudara kita d sana...amin...bangkit laa tentera islam..hapuskan yahudi d muka bumi nih..Allahuakhbar!!!Allahuakhbar!!Allahuakhbar...

peace.freedom.united..

berjuanglah wahai saudaraku...jihad bersamamu..

amin...








gambar senja ni diambil dkt sempadan gaza-israel..bukan hanya orang awam yg berdarah malah matahari pun berdarah...

huh...Lai Lai Like!!

Sunday, January 4, 2009

back too school....argh!!!

hahahaha....

arini ari pertama aku kt skoll sebagai abang upper six(yg ensem)hehehe..n aku sungguh bergumbira d sana..hahaha...disebabkan aku tolak tawaran poli n u cz nk ekspress wat degree so terpaksa lah aku jadi budak sekolah balik tp budak sekolah yg berusia...hahaha...ari pertama skolah mesti ada budak2 form 1...hahaha...arini 2 org da kena buli dgn aku cz saja2 nk bergurau dgn mereka...hahaha...kesian jugak laa tgk budak2 nih...muka monyok n pucat lagi cz myb ngtok or takut2 lagi..hahaha...bes2...azam tahun baru aku suma da tau kn??hahaha..aku nk berjaya dlm stpm tp aku rasa ari pertama sekolah lagi azam aku dah bukan d jalan yg benar lagi..hahaha...nak tau nape???hahaha...ari pertama lagi aku da buat hal...huh..teruk2..nk tau aku wat pe???hehehe...aku da ponteng kelas daa...wakakaka..disebabkan perut aku nih jenis yg cepat lapar so aku dgn jahatnya lompat pagar sekolah dgn geng2 sekepala aku utk mencari makanan kt kedai makan kegemaran aku..hahaha...aku dgn geng2 aku kuar naik kereta aku p laa kedai tu..hahaha...makan punya makan sampai kenyang lah..hahaha...lps makan tu ape lagi balik skolah balik laaa...hahaha...masa balik sekolah tu ntah camna bleh terkantoi aku pun xtahu n aku n kawan aku kena tahan laaa...hahaha..so ape lagi kena denda dgn cikgu n nama aku terblacklist laa d ari pertama persekolahan lagi..hahaha...tp aku gumbira cz aku kenyang...wakakaka...

esok myb buat lagi kot...

esok myb da insaf kot..

aku pun xtahu...

lalalalala....Lai Lai Like!!