Friday, December 31, 2010

azam tahun baru??hahaha..heppy new year kawan!!


bila nk masuk tahun baru jer semua pakat2 duk buat azam tahun baru walhal azam tahun2 lps pun blum tentu complete..hahaha..ada yg buat azam mcm nk kawin lah,nk ada awek lah,nk kerja besar lah bini besar lah n mcm2 azam laa bleh kita dgr bila nk masuk tahun baru nih..hahahaha..

bagi ak azam tahun baru ni xpenting pun..xde makna lah..everyday is a new day lah..bgn jer tdo trus pikir nk buat ape..senang jer..xpayah nk buat2 azam awal tahun tp bila masuk jer tgh tahun trus xigt dah azam yg dibuat tuh..hahaha..hari2 kita kena plan laa ape yg kita nk buat n nk capai..baru laa hari2 bersemangat nk capai..tp jgn hangat2 tahi ayam sudah la noh..hehehe...

bagi ak 2011 ni cuma satu angka dan xde ape2 pun yg bes..ak xsambut new year kt mana2..juz lepak2 kt kedai kopi dpn umah jer..haha..mkn lagi bes tau..yg berubah dlm 2011 ni cuma umor kita makin meningkat dan kehidupan kita makin bes atau x..haha..ak hanya follow jer pergerakan masa ni sbb masa sentiasa berubah2 dah setiap org perlu set masa dia tu btul2 lau x rugi jer masa2 yg berlalu..so..gunakan masa yg bergerak ni btul dan jgn menyesal tau..enjoy kehidupan kita dan mulakan hidup baru everyday..follow the flow n we will make it wat we want it..haha..BI ak KO..sori...

well...heppy new year kepada semua yg mengenali diri ku..kpd kawan2 ku..slmt bergumbira dalam tahun 2011 ni...kita gegarkan tahun baru ni dehhh..haha..let's start the 2011 journey!!!

yeeeehaaaa!!

enjoy!!!!
Lai Lai Like!!

31 Disember 2010

well...
look like this the end of this 2010 journey and the new journey will begins soon..

2010~
bnyk pristiwa yg berlaku sepanjang tahun ni
ada suka ada duka
macam2 ak yg ak alami sepanjang tahun ni..yg paling best dpt jugak ak masuk U..hahaha..alhamdulilah laa..tahun ni kira tahun yg bertuah gak lah walaupun permulaan tahun 2010 dulu musibah melanda..haha..xmau cerita lah cuma kena merasa duk dlm jail jer semalaman..hehehe

2010 dah nk pergi tp ak still maintain single tau..haha..mmg enjoy gila hidup thn ni..awal2 tahun bnyk duk lepak jer..ujung2 thn lps masuk U baru start stress..hahaha..mcm2 lah yg berlaku tp malas lah nk tulis dlm ni..biarkn ia terpahat dlm memori otak ak sudah lah..

overall mmg tahun ni tahun yg terbaik!!!dan ak dah 20tahun dah hidup..alhamdulilah umor masih panjang..hehe..hope tahun dpn lagi bes n lagi adventure dan bnyk cabaran!!

ni entry utk hari terakhir dlm 2010 sbb nk ucap gud bye 2010 n slmt datang 2011!!!

MARI KITA GEGARKAN 2011~

yeeeeeeHaaaaaa!!!
Lai Lai Like!!

Monday, December 27, 2010

xtvt malam2 yg booring~homemade stiker!!

salam semua..hehehe...

mlm ni xmau update pasal kurakura dah sbb kurakura duk kt spa lagi..so mlm ni ak nk cerita ttg xtvt masa booring ak cuti2 ni bila malam menjelma..hahaha...ok2..xtvt ni hanya di buat selepas balik dari melepak kt kedai kopi dlm lingkungan 12-3pagi mcm tu lah..hahaha...ada laa bnda sket yg bleh wat ak fokos..cuti2 ni mmg otak trus xbrapa guna lah so dgn adanya xtvt xbleh blah ak ni bleh lah wat otak ak fokos kt sesuatu n xlah jd lembat dan berkarat2 nnt..hahaha..

ok2..nk cerita pasal xtvt buat stiker nih sket ekk..hehe..actly ak dah lama buat stiker ni..ni antara hobi ak masa skolah rendah dulu di samping hobi2 main mainan pelik2 mcm kereta control,keta dash,yoyo,main game on9,dan bnyk lagi laa hobi2 pelik ak nih..hehe..buat stiker sendiri ni ialah hobi ak masa darjah 4 lau xsilap lah..lupe dah..ak,spupu ak,dino dan kawan setaman ak dulu nabil slalu duk buat stiker..nabil lah yg duk ajar ak buat..dia mmg hebat..sifu ak tuh..hahaha..mcm2 stiker kami buat sampai siap jual2 stiker kt skolah..hehehe..tempahan pun diterima tau..yg paling laku ialah stiker nama2 org nih..bnyk gila tempahan yg dpt..satu stiker rm2 so mmg puas hati laa..duit yg dpt tu wat main game kt cc bila balik sekolah..mmg terbaik laa masa tuh..enjoy gila bila duit bnyk nih..wakakaka..

so..dah lama ak xbuat stiker ni..tp 3 hari lps tergerak nk buat stiker balik utk wat ilang boring awal2 pagi nih dan semua stiker ni utk kurakura ak jer..so ak buat lah balik..alhamdulilah skill pembuatan stiker ni masih ada sket2 dan dpt laa buat stiker sendiri cincai2..xpayah laa beli lagi kn..hahaha..

dan dan inilah hasilnya yg xseberapa nih~







bnyk lagi yg sedang otw nk di buat...hehehe..so mcm mana??ok tak??hahaha...


k laa...roger n out!
Lai Lai Like!!

Sunday, December 26, 2010

projek si kurakura:part 2

hehehe..

hari ni ak dah hantar kurakura ak g workshop utk projek part 2..
bengkel pilihan ak ialah kedai abe pa..the living legend dlm dunia vw nih..namanya tersohor di serata dunia oleh peminat2 vw tau..ak percaya kt hasil kerja dia so ak serah semuanya d tangan dia kurakura ak nih..

ptg td ak g hantar kurakura ak tp kedai dia ttp plak..so col la dia tnya kt mana..n dia ckp g KL n otw balik..so ak decide nk tinggal la kurakura ak tu dpn kedai dia n bila dia sampai kt kedai dia amik laa keta ak wat balik umah dia..lau tinggal dpn kedai mmg cari nahas la tau..bleh bogel kurakura ak nih kena curi barang nnt..haha..

so matlamat utama kali nih ialah pasang disc brake..bnda yg paling wajib untuk kereta..brake..ak sblm ni pakai brak dram jer..brake klasik n lama tp ak decide nk tukar sbb ada disc brake lagi selamat bila nk drive laju2 n bila nk brake emergency..hehehe..so tukar laa..disc brake ni ak bajet dlm 1.2k lah..hehehe.,biar mahal jnji selamat tau..hahaha..

pic xde sbb xbwk cam..nnt ak upload pic noh..hehehe..so mintak2 la semua ok secepat mungkin..

akan bersambung nnt~roger n out
Lai Lai Like!!

Monday, December 20, 2010

projek si kurakura:part 1

sudah dua hari kereta ak di kedai ketuk body..mintak2 laa siap secepat mungkin sbb ak dah xde masa dah..i need that car utk hidup n untuk membawa ak ke mana2 yg ak nk pergi..xbleh hidup tnpa dia tp dpt survive sem ni d UUM tnpa dia..hahaha..tu pun kerna terpaksa okey!!kalau bleh dah lama bwk g sana tau..hahaha...

ak g repair body sket n buat repair pintu kura2 tuh..trus trang ak cakap pintu tu lagi berapa peratus nk tercabut n xleh ttp..ak bwk dia smbil pegang pintu tau..haha..cuti ni jer ada masa sbb mmg kena repair lah sbb next sem nk bawak g kedah..xsabar dah nih..hahaha...bnyk yg kena buat lagi actly dan semuanya akan ak cerita d part yg seterusnya okey..hehehe..c yaa frennn!



footnote: mmg idup ak ditakdirkan utk stay solo dgn kurakura nih jer....


Lai Lai Like!!

Saturday, December 18, 2010

pulang ke desa~

setelah lama menumpang kasih d rumah member dlm pegembaraan solo ak selama seminggu..akhirnya pulang jugak ak ke desa tercinta..hahaha..sedar xsedar rupa2 nya hari ni besday ak lah..haha..memalukan..besday sendiri pun xigt..ni semua sbb seronok sgt travel solo la nih..

hahaha..ak stay kt jitra umah pajol 4 hari lps tu g sg.petani umah abe EJ 4 hari..dlm travel tu kebanyakan xtvt ak mencari makanan sedap2 n mencari pakaian2 bundle..tu jer misi dan visi ak sepanjang bercuti kt umah org ni..trima kasih bnyk2 utk pajol n abe ej sbb membantu ak sepanjang percutian ak nih..hahaha..

pic satu pun xde sbb ak travel tanpa cam..biasa lah org miskin mcm ak ni mana ada duit nk nk beli cam..hehehehe..

ok lah..dah selamat sampai kt umah..so xtvt kt desa skrg ni hanyalah lepak2 n repair kurakura ak sblm bwk g UUM sem dpn..haaha..

k laa..roger semua!
Lai Lai Like!!

Saturday, December 11, 2010

gudbye semaster satu yg mengejutkan..hahaha

akhirnya~

tamat sudah sem 1
macam2 berlaku
macam2 yg dilalui
macam2 untuk dikenangi
macam2 untuk ditunggu2

hahaha...

alhamdulilah...

semoga dapat keputusan yg baik2 sem nih...

terima kasih kerana mematangkan ak...haha..

gudbye sem 1~ trima kasih atas semua...


SELAMAT BERCUTI!!!Lai Lai Like!!

Thursday, December 2, 2010

last minute study utk dapatkan sekurang-kurangnya B utk paper law..hehehe

waktu skrg dah kul 5.30 pagi~hehehe...
baru jer habis study n skrg tunggu subuh lps tu tdow lak..

hahahaha...

nampak macam ak study kuat kn??haha..actly ak start study kul 3 pagi td jer..hehehe..sblm study tu main game PES la..poker..tgk tv..mkn dan semua la..haha..kul 3 baru start study..gila btul..tp masa ni la bes..xde gnguan n diam jer smua..masuk laa sket2 ilmu dlm kepala nih..hehehe..

next paper ak 5hb ni ialah paper MLS stnd 4 Malaysian Legal System~ak mmg xtau ape2 sgt subjek ni sbb xpaham sgt lect ak mengajar..hehehe..paham sket2 jer sbb lect ak pelik sket..ntah laa..haha

last paper plak 9hb nih..Islamic Law..susah sgt2 sbb kena tahu pasal undang2 islam..kena kaji pasal sejarah undang2 islam mcm fiqh,qiyas..n macam2 laa..dah laa mid sem dpt 11 markah jer..teruk btul..kawan2 cina ak lagi tinggi dari ak padahal ak org islam..hahaha..memalukan btul..lps jer paper MLS trus ak nk usaha 100% kt islamic law tuh..xmau gagal laa..lau lulus pun xpe paper nih..hehehe..

so..doakn ak lau korang syg kt ak..hehehehehehe...

so long n gud nite my frenn!

roger n out!
Lai Lai Like!!

Wednesday, November 24, 2010

Happy Besday Hazem|Hatem

alhamdulilah~
semakin besar adik kembar ak nih..
dah masuk 8 tahun dah..tahun depan darjah 3 dah..
ish3..sekejap jer masa berlalu..

hahaha~

minggu lepas besday dia tp baru hari ni dpt hadiah drpd ayah ak
ak xsempat nk bagi apa2 sbb sakit punya pasal..xleh nk kuar cari hadiah..tp nnt abg beli la hadiah utk mu dua org..insyallah..hehe...sori sebab baru nk wish dlm blog..update blog ni pun sbb nk ckp pasal hadiah yg diorang nk jer..hehe

hadiah yg diorang nk diorang dah cakap dah awal2 lagi..diorg xmau mainan or bnda lain yg diorg cuma nk ialah sepasang jersey TRW or jersey team kelantan..HAHAHA..ak mmg nk gelak dari dulu lagi..hadiah xbleh blah langsung..mintak laa PS3 ke..PSP ke..XBOX ke..ni mintak baju tu..hahaha..mmg semangat btul diorang nih..org dah habis musim bola tp diorg baru nk jersey kelantan..hahaha..mmg pelik sungguh..haha..kesian diorng..lama menunggu baru dapat..

ni ak duk bajet diorang akan pakai baju tu 3hari smpai busuk..mmg sah dah!!

hahaha...


Hazim| Hatem dan my kurakura(heee)


membesar dgn baik yer adik2 ku~jd ustaz tau..dgn kato umi n abah..jgn jd mcm abg nih..hehehe..

tc~

roger n out!
Lai Lai Like!!

Tuesday, November 23, 2010

Hujan

datang nya tnpa diundang
datang nya dgn penuh perasaan
semakin lama semakin lebat
adakah gelombang kedua telah diundang?Lai Lai Like!!

Sunday, November 21, 2010

kembali berperang~

hahaha~

ak skrg sudah berada di UUM~
sekejap jer 2 minggu jer..xlama nih..hehe

kembali atas urusan exam(perang)..hehehe..
esok start berperang dgn harapan dpt jwb dgn elok laa..

hope dpt keputusan yg baik sem nih..xmau repeat2..insyallah..

so~buat kwn2 semua..gud luck!!

hv fun!!
Lai Lai Like!!

Thursday, November 18, 2010

booring~

ok~dah 4 hari ak terperap dlm rumah mcm katak bwh tempurung..nk kuar lepak xbleh,nk kuar drive bini xbleh,nk race motor xbleh,nk raya pun xbleh n semua xbleh..nk pakai baju pun xbleh..haha..boooring gila..xsuka btul ak dgn penyakit nih..huhuhu..cepat la sembuh..hari sabtu kena balik uum dah..mcm mana ni..sakit ni xsurut2 lagi..hari isnin dah exam..xkan ak nk repeat paper kot lau xpegi..kena balik jugak uum n harap2 sakit nih hilang dari badan ak nih..study pun xleh nk fokus sgt sbb sakit nih..nasib baik paper 1000 jer..jwpn objektif..bleh tembak2 lau xtahu n guna pengalaman jer laa jawab nnt.hope dpt 3.0 ke atas..hehehe..

seriously ak xtau nk buat ape dah..krja makan n tgk tv lps tu duk tahan sakit jer..mmg booring gila laa..xsempat nk enjoy cuti raya puas2 sbb sakit nih..boring sgt2 dah nih..facebook pun dah boring..demm btui...

k laa..xtau nk tulis ape dah..this week suck!!

roger n out~
Lai Lai Like!!

Tuesday, November 16, 2010

Slmt Hari Raya Korban 2010

selamat hari raya semua..semoga bergembira buat wanita2 dan slmt berhempas pulas dgn lelaki2 yg akan berperang dgn lembu2 esok..

bagi ak plak..ak xdpt beraya esok sbb masalah kesihatan..minggu yg malang buat ak sbb lps penyakit misteri ak xdpt sembuh dtg plak penyakit baru..penyakit kulit yg mmg sakit gila laa..ak terkena penyakit kayap(sila google)..ak xmau ckp pasal sakit ni tp sakit ni mmg lama nk sembuh..myb 2 minggu jugak..minggu dpn ak start exam dan ak xtau nk buat mcm mana..nk study pun susah n mcm mana ak nk balik uum kalau sakit xsembuh lagi..habis laa ak..mintak2 sakit ni sembuh sblm hari sabtu ni..huhuhu..tolong doa2 kn ak k..

tu jer ak dpt tulis..sakit sgt2 dah ni..dah 2 hari xdpt tdo n lau nk tdo kna g hospital n kena suntik dgn dadah baru bleh tdo..huh..

k laa..slmt berhari raya semua...tc tau..jgn jd mcm ak..hehehe..

salam..
Lai Lai Like!!

Monday, November 15, 2010

141110

14.11.2010

one of the best moment in my life~
dan
satu daripada impian ak telah tercapai~

terima kasih!
Lai Lai Like!!

Tuesday, November 9, 2010

xde harapan~

HAHAHA~

td g hospital sbb nk check result penyakit misteri ak ni sbb dah 4 bulan ak xg jumpa doc tuh..dan lps tgk hasil masyul xray n MRI yg ak buat sblm start belajar dulu semua menunjukkan xde ape2..

mmg penyakit misteri laa sbb xde ape2...ak tnya doc pakar sendiri pun dia cakap xde harapan nk sembuh sbb punca penyakit pun xdpt kesan n last2 dia ckp sesi ak dah habis..xpayah dtg dah lain kali sbb mmg dah xde harapan n xde cara dah nk sembuhkan penyakit misteri ak nih~mcm tu jer..doc kerajaan mmg mcm tu kot..

HAHAHA~

ntah laa...follow the flow jer la..mintak2 ak sembuh nnt..ak pun malas dah nk lyn sakit nih..biarkan saja ia..ak nk enjoy hidup ak jer..hahaha..rasa terkesima jugak lps jumpa doc tu tp biar kn jer lah..ade hikmah kot sblik kejadian nih..ak tawakal jer laa..

HAHAHA~

blk dr hospital trus g lepak2 kt mc'd n jalani hidup mcm biasa~

so~just enjoy jer laa~

roger!!!
Lai Lai Like!!

Sunday, November 7, 2010

saya........

HEHEHEHEHE~

ak skrg dah ade kt rumah~

HEHEHEHEH~

tu jer nk cakap~

HEHEHEHEHE~


sori~tajuk entri sekadar gimik... =)


Lai Lai Like!!

Friday, November 5, 2010

exam sudah postpone,so kita holiday!!!!

okey~sila baca kosmo sekarang dan anda ak tahu kenapa final ak di tunda..

alhamdulilah...ada laa sedikit masa lagi utk ak study(stado) n enjoy bercuti!!yeah!!!hahahahaha...exam ak start 22hb so bnyk masa lagi utk study n berhari raya haji!!hehehe..

tiket sudah beli n bag sudah siap d packing~ketidaksabaran ak ni dah macam kanak2 riang nk g funfair...haha..ak mmg xsabar dah..xsabar nk peluk cium umi n xsabar nk peluk abah gocoh dgn si kembar dan aliah si gemuk dan paling pnting xsabar nk drive bini ak!!!hahahaha...miss u soo demm much o my darling~hahahahaha...

kpd kawan2 ku~ak tarik balik wish gud luck yg ak ucap dlm last entry~ak tukar dgn wish slmt bercuti semua!!!kita enjoy cuti ni dulu lps tu baru tumpu untuk exam k~dgr la nasihat ak ni..mujarab n we will make it!!hahahaha...dun wory be happy..tp jgn repeat yg penting!!dan satu lagi..jaga diri semua!!!

hahahahahaha~

roger and out!!!


Lai Lai Like!!

Thursday, November 4, 2010

Marching towards final and semester break!!!


yeah!!!!!

xlama lagi dah nk cuti sem~xsabar dah nk cuti walaupun sebulan jer~hahahaha...xsabar nk repair kurakura~weeeeeeee...rindu sgt2 kt kg n rindu sgt2 kt fam n fren~dah lama xjumpa kn??hehehe..tp sblm cuti sem ni ada cuti raya haji!!hahaha..bleh balik kejap seminggu..smpat laa lepak2 dgn member2 kg n member2 VW..hehehehe...

HAHAHA~

sblm tu jgn di lupa kt final~final PM Kelate dah menang so tinggal final diri sendiri plak..haha...mintak2 semua ok n bleh jawab laa..ak nk 3.0 jer sem ni n semua paper LAW ak nk lulus!!xmau gagal..xmau repeat!!XMAU~

ok laa~nk smbg study(stado)~hehehehe...buat kawan2 semua..gud luck utk final nih!!buat yg terbaik!!kita mesti berjaya n mampu lakukannya=Venceremos!!!!!hehehehe


utk si gadis bajet kurus berkaca mata~GUD LUCK NOH!!!!HAHAHAHAHAHA~awk mesti DEKAN!!!hehehehe...


n utk semua gadis2 n jejaka2 seluruh institusi di Malaysia terutama d UUM~SLMT MAKAN KERTAS FINAL!!!!!HAHAHAHAHAHA~GUD LUCK!!!VENCEREMOS!!!

yeah!!!!!

Lai Lai Like!!

Monday, November 1, 2010

CHAMPION!!!


tahniah!!!

akhirnya setelah 40 tahun kemarau piala Kelantan juara juga akhir nya...tarikh 30.10.2010 menjadi sejarah!!

sejarah baru tercipta jugak...tahniah utk semua!!!dan terima kasih kelantan!!

malam tu jugak lps gol kemenangan di jaringkan oleh piya air mata ku menitik~mmg emosi n momen masa tu xkn ak lupa...ak sebahagian dari pada sejarah tuh..ak sebahagian dari pada penyokong yg hadir ke stadium bukit jalil..

perasaan paling terbaik pernah ak rasa..sorakan paling kuat pernah ak sorak utk kelantan..satu momento yg paling ak xkan lupa dlm hidup ak...xde ungkapan yg bleh ak cakap lagi..hahaha..spechless..


alhamdulilah laaa...

ak xtau nk cakap pe dah...mmg terbaik laa..malam yg mmg gila2 smpai ak pun rasa nk gila dah~hahahahaa...


terima kasih kelantan kerana membalas jasa2 penyokong~jatuh bangun kelate penyokong ttp teguh bersama-sama dgn kelate...dun worry!!!

ak xtahu nk cakap ape dah..skrg kt kelantan mesti sedang berpesta menyambut piala malaysia ke Kota Bharu~nyesal xbalik kg..kalu balik bleh join diorang berpesta!!huhuhu..

final piala malaysia kelate dah menang so ak nk menang final ak plak!!!

Gomo amer GOmo!!!!!

roger!!!





gol kemenangan!!!hahaha..jom berjoget!!!
hehehehe
sorakan!!
dgn khai n rahman..

Lai Lai Like!!

Friday, October 29, 2010

ada seorang gadis~

ada seorang gadis~

namanya rahsia
dulu sombong orangnya
sekarang nakal jadinya

ada seorang gadis~

namanya rahsia
apabila tersenyum tertutup matanya
pipinya tembam menghiasi senyumannya

ada seorang gadis~

namanya rahsia
orangnya pandai berkata-kata
sekarang pandai berseloka pula

ada seorang gadis~

namanya rahsia
seorang yg cantik berkaca mata
lebih cantik pabila bergaya

ada seorang gadis~

namanya rahsia
warna pink mungkin kegemarannya
namun makan ialah hobinya

ada seorang gadis~

namanya rahsia
siapakah gerangan
silalah teka....


HEHEHEHEHE~


yg mana terasa bertuah laa dia~
Lai Lai Like!!

Thursday, October 28, 2010

xde luck mana...

demmit!!!

mmg teruk dan teruk dan teruk sangat2~

ikhlas ak cakap soalan td terlalu susah bg otak yg slow n steady mcm otak ak nih..ak mengaku ak xdpt jwb nk tgh frust sgt2..huh..xtahu nk buat ape dah..dah terlambat..skrg cuma perlu berserah jer..down gila rasa tp kejap jer..dah positif balik cuma harap2 ak lulus laa..ak xmau gagal..ak xmau repeat..ak xmau jumpa dah paper contract law satu nih!!!

masa nk jawab td semua blank~xigt habis ape yg ak hafal n ak cuma dapat jawab 3soalan saje..tp dlm 3 soalan yg ak jawab semua teruk2 dan ak bantai jawapan sendiri..akta sendiri jer~hahahaha..

hancur laa sem nih~

HAHAHAHAHA~

ak kena usaha gomo paper seterusnya plak..kalau paper lain pun rendah alamatnya rendah la pointer sem nih..huh...yg pnting skrg mintak2 doa ak makbul n ak lulus paper contract law tuh..
amin~


roger semua!!Lai Lai Like!!

akhirnya..

HAHAHA~

esok start exam pertama ak..paper contract law yg mmg payah..ikhlas ak cakap ak masih xbersedia lagi nk jumpa paper nih..otak ak masih xbleh terima subjek ni..mcm2 cara dah ak stdy tp susah jugak nk paham..ak xtau nk buat ape dah..ak tawakal jer esok dgn harapan soalan yg senang2 dan ak bleh jawab..

hahahaha~

mmg ak down gila dgn paper ni..susah sgt2 sbb bnyk bnda kena hafal..cases lagi..akta lagi..maksud tu maksud nih..dah la dlm bi..hancor laa ak..huhuhu...xtahu nk buat ape dah..duk nampak mcm kena repeat jer paper nih..gila2..ak xmau repaet woooo..xmau jumpa dah paper nih..ak nk lulus jer..jnji xrepeat..huhuhu.....

k laa~nk masuk tdo dah..xmau dah study..xsempat dah..so..doa2 laa ak ehh..gud nite semua..

roger n out~Lai Lai Like!!

Tuesday, October 26, 2010

si bodoh FAM~

ok FAM bodoh~

paling bodoh kt Malaysia~dan penyebab kejatuhan bola sepak di Malaysia~

xde yg paling bodoh melainkan FAM~

mmg bodoh laa FAM ni..

bodoh~tau x bodoh?kalau xtahu sila google la maksud bodoh tu ape k~



woi bodoh~macam2 cara ko buat kn nk jatuhkan kelantan??selepas gantung satia ko naikkn harga tiket plak??hahaha..

ak tau nape ko gantung satianathan..sebab ko nk suruh moral pemain kelantan down n kalah semi nnt kn??hahaha..plan xberjaya jgak sbb kelantan mng??so skrg nk buat sakit hati penyokong kelantan dgn letak harga tiket yg tinggi...

weii~letak la harga tiket tu mahal mana pun..penyokong kelantan tetap ak pergi!!penyokong kelantan bukan mcm penyokong lain la..yg sokong masa team dapat masuk semi jer..sokong masa menang jer..kami sokong setiap masa weii..jatuh bangun ttp d belakang kelantan!!

plan pertama nk jatuhkan kelantan xberjaya sbb kelantan mng dgn kedah semi tu kan..gantung satianathan nk suruh pemain down tp dah xberjaya so tarik balik pergantungan tu kn??
semua org tahu laa kenapa gantung satianathan masa semi hari tu..

come on laa weii!!!

sampai bila kita nk maju??sampai bila bola kita nk meningkat kalu ada bnda bodoh mcm sep2 mu!!pah mapuh xkey maju!!duk blagok dgn selangor lagenda malaya laa..malaysia zaman dulu laa...pah mapuh xkey maju!!koya dgn sejarah...sejarah bnda dah lepas..masa dpn tu penting..duk main bodo gini gak xkey berubah laa bola sepak malaysia tuh!!!

minta maaf bnyk2 kecek bodo sbb demo mmg bodo!!!

Lai Lai Like!!

Sunday, October 24, 2010

Bukit Jalil menjadi saksi

alhamdulilah

skali lagi
bukit jalil menjadi saksi
rematch final piala malaysia tahun lepas~

dendam lama berdarah kembali
episod lama menjelma lagi

pertembungan dua jaguh

yg pasti kelate lagi jaguh laa dr n9 tuh..

bukit jalil is calling again!!!

road to bukit jalil will begins!!!

bukit jalil akan menjerit!!!

lautan merah muncul kembali!!!

laungan keramat bergema!!!




GOMO KELATE GOMO!!!!!







Lai Lai Like!!

Friday, October 22, 2010

Stadium Darul Aman~semi final 1

keadaan dlm stadium!!
hahahaha~
TRW UUM!!!
Terbaik!!!


xde ape2 yg ak ingin cakap bnyk2 kt dalam nih~
yg ingin ak cakap ialah tahniah!!

tahniah kepada ahli2 kelab TRW UUM yg bertungkus-lumus menyiapkan banner,yg ke aloq stuck membeli tiket bola n semua yg membagi sokongan!!

sep2 kito mmg terbaik!!!xdop lagi U lain hok gini!!UUM jah hok ado penyokong tegar supo kito nih!!!hahahahaha...

sep kito jgn pecoh!!!

jupo d KB~(ak xg kb~sori)

hahahaha!!!


trimo kasih kpd juki,ate,eyo,alan,piji,yeh,piye n boss2 besar kelab kito!!!!



GOMO KELATE GOMO!!!!!
Lai Lai Like!!

Monday, October 18, 2010

perintah berkurung tamat~HAHAHA

yesssssss!!!!



tepat jam kul 3pg td~facebook telah menarik balik perintah berkurung yg dikenakan ke atas ak..bertapa seksanya hidup tnpa fb nih..ibarat di dlm penjara..fb ni mmg jahat laa..meresap masuk ke dalam jiwa semua umat manusia..ibarat dadah dunia siber~cissss...ak nk stop main bnda ni mmg xbleh..mmg gian dgn fb nih..masa ak habis kt 'dadah' ni jer..study pun out sbb bnda nih..hahaha..kena ban sehari pun ibarat seribu tahun ni nk stop..gila2..

ape2 pun ak jadikan pengajaran n pengalaman dlm penggunaan fb nih..xmau dah main fb kuat2..xmau dah komen ore kuat2..n xmau dah tulis laju2..hahahaha...

tp ak rasa ada org xpuas hati kt ak la..ni mesti ado org report pasal ak..myb sbb ak kutuk selangor kuat kot..hahahaha..biaq p laaa..yg pnting bleh koment2 dah!!weeeee~hahahahaha..

p/s": rabu ni kelantan akan bertemu kedah semi final 1~hahahaha..kpd org kedah!!kita gaduh sat naa...hahahahahahhaa...gomo kelate gomo..gomo kedah yg pulun tuh!!!hahahahaha
Lai Lai Like!!

Sunday, October 17, 2010

di block oleh fb~

cisssss~

xleh nk on9 buat masa terdekat nih..fb telah memblock ak disebabkan ak menulis terlalu cepat dan bnyk dlm satu wall..gila sungguh..mintak2 laa keno block beberapa jam jer..xmo laa kena berhari2..jem ak nnt..waaaaaaa...fb gila!!!bodoh!!!hahahaha...


ni la surat layang dari fb yg ak dapat~cissssssssss

Facebook has policies to stop behavior that other users may find annoying or abusive. A block is set when Facebook systems determine that the user was adding friends or using a feature repeatedly in a short period of time after being warned to slow down. If your account is blocked, you will still be able to log on to Facebook, but you will not able to add friends or use a feature temporarily.


Facebook has policies to stop behavior that other users may find annoying or abusive. Even if you did not have this intention, Facebook systems have determined that you were repeatedly using the same feature in a short period of time.

Since you did not adhere to previous warnings, a temporary block was set on your account. Here's what you should keep in mind about your block:
  • This temporary block will last anywhere from a few hours to a few days.
  • Attempting to use this feature while you are blocked can extend the block.
  • We cannot lift this block for any reason, so please be patient and refrain from using this feature for a few days while waiting for this block to be removed.
  • Once you are allowed to use this feature again, you must significantly slow down or stop this behavior. Further misuse of site features may result in more blocks or your account being permanently disabled.

Unfortunately, Facebook cannot provide any specifics on the rate limits that are enforced. The threshold at which you are warned is not a specific number, but rather determined by different factors, such as speed, time, and quantity.

fb gilo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bndo bodo gitu pun keno block..ak bukan maroh abuse sapo2..ak cuma komen dgn cepat n bnyk dgn saim2 ak dlm wall sama jah...sumbat molek!!!
Lai Lai Like!!

Saturday, October 16, 2010

alhamdulilah~GKG

alhamdulilah~

berbaloi ak ke shah alam
berbaloi suara ak menyorak
berbaloi duit ak
berbaloi-baloi laaa~


hahahahahaha


satu game yg paling puas hati ak tengok~
satu sorakan yg paling puas hati ak menjerit-jerit
satu kemenangan paling bermakna
satu TELOR utk selangor

HAHAHAHA

GOMO KELATE GOMO

kita bwk balik P.Malaysia kt kelantan pulok!!!

steady sep kito!!!
Lai Lai Like!!

Thursday, October 14, 2010

shah alam menjerit~

ak xmau bercakap pasal kejadian yg berlaku kt stadium shah alam sbb malam tu mmg malam yg gila dan semua dalam keadaan kurang waras..kalau ak start bercakap myb buat ak marah lagi n naik angin jer..ak xsuka dlm keadaan stress2 nih..xsedap duduk nnt..hehe..yg lepas biar la lepas dan kita tunggu episod dendam ni kt stadium kota bharu plak..kita tgk siapa lagi hebat(mesti laa kelate)hehehe..

malam tu mmg malam yg gila~tp satu jer ak cakap jgn percaya kata2 tv1 n tv3..semua berita ttg kejadian tu xtepat malah berat sebelah..paham2 jer laa kenapa ak cakap mcm tu k..yg baik org bandar yg buruk jer orang kampung ttp sebaliknya..hanya yg ada di tmpat kejadian jer yg tahu kejadian sebenar malam tuh...

ok stop~

yg ak nk bercerita pasal journey kami yg gila2 nih~hahaha..

perancangan g shah alam ni d buat dlm sehari..yg mana berani saja sanggup buat mcm kami..kami dlm 9 orang saja dgn 2 buat kereta kancil ke shah alam~semua cakap kami gila n rugi masa jer..xpe sbb KELANTAN kami sanggup..haha

bertolak kul 10 smpai kul 5ptg..bwk slow n steady..layan jer..duit collect rm60 sorang utk minyak,tol n tiket bola..yg xbleh tahan ialah tol..gila2 punya mahal..rm60 pergi n 60 balik..sakit hati2..minyak pun habis bnyk jugak..nasib baik duit cukup2..hehehe..pic konvoi ada cuma xdpt nk upload..so baca saja k~hehehe..

kt stadium shah alam mmg gila2 dan puas hati..game seri tp kelantan lebih hebat dari selangor..dua2 team main dgn baik cuma xde luck utk score jer..suasana panas,gembira dan kesian dpt dilihat dlm stadium.mercun dan bunga api di mana2..mcm kt palestine jer berbunyi..penyokong lawan sorak dan last2 lawan baling barang2 plak..gila2..sbb tu kejadian gaduh start..provokasi dari penyokong selangor dan kebodohan pihak FAS yg susun penyokong..nmpk sgt nk suruh penyokong kelantan marah..adakan ada konspirasi?haha..kalu terasa padan muka..haha..

dlm stadium tu jgk jumpa semua member2 kt kg yg g tgk bola..haha..mmg puas hati dan panas hati..emm..xmo cerita dah pasal kt stadium..bnyk bnda sensetif..hehehe..

lps tu lepak kt I-city..xmasuk dlm cuma main2 kt tepi jalan amik pic jer..hehe..lps tu g lepak kt kedai member ak kt dpn utim shah alam..seksyen 12..lagi terbaik jumpa geng2 machang..haha..steady sep kito!!!di mana2 mesti sep kito ado..hahaha..

kul 4 pagi tolak balik n masa tu mula start mcm2 problem~hahaha..xmo cerita gak..malas..last2 smpai kul 10 pagi rabu.abis cerita n mmg journey yg fucking awesome!!!

hahahaha...

out dulu~Gomo kelate Gomo~kita mng jumaat nih!!!

lps game~
dgn tok bomoh TRW
osman kering~
Lai Lai Like!!

Monday, October 11, 2010

kebodohan teknologi~

sekejap puji sekejap caci~

tu laa ungkapan yg sesuai bleh ak gambarkan kepada teknologi2 seperti internet n lain2..internet ni laa bnda yg paling menjadi keperluan zaman sekarang..dunia di hujung jari..cakap jer nk tahu pasal ape dgn just tnya jer kt pakcik google..semua dia bleh jawab..tnya laa soalan pasal benda paling pelik pun dia bleh jawab..pakcik google mmg pndai..pandai lagi yg menciptakan internet nih..asignment pun jadi senang bila ada internet nih..xpayah susah2 pergi library dah skrg..just google jer ape2 mesti dapat.sbb tu ramai asignment kena reject..haha..sbb dgn sgt buat lebai google tu laa..zaman dulu buat reaserch mesti pakai buku2 tebal kt lib..terbalik mata2 nk cari sedikit maklumat..nasib baik ada internet xlah berulang alik dari lib..tp sbb internet juga laa melahirkan umat2 manusia yg otak beku..haha..cuma pndai copy paste jer..(ak pun buat mcm tu gak kdg n bila terdesak)hahaha..nk guna old skool mmg letih laa..tertidor kt lib laa jawabnya..hahaha..tq noh pakcik internet n chetdet sbb kenaikan malaysia dgn internet..hahaha..bleh laa berfb jer pelajar2 semua..hahahahaha...bnda lain lagi laa bleh tgk dgn internet nih..tp nk wat mcm mana kan..dah keperluan..guna sebaik mungkin laaa..haha

tp yg bodo plak pasal internet nih bila lembab~actly kena marah kt tokey internet malaysia sbb menjadikan internet lembat..buat strymix pun lembab,yg lain lagi lembab..hahaha..contoh dia kt u ak ni..portal u pun xleh nk buat so xleh laa nk buat add drop..mampus laa kalau mcm ni..gila2..dah laa system add drop ni cam bodoh..menyusahkan hidup jer system tuh..ramai umat2 sem satu U ak ni terkinja2 dan meronta2 sbb xtahu nk wat ape2 n blurrr..haha..add drop td ramai umat2 manusia menanti dgn penuh kekecewaan..masa ni laa bermulanya zaman kegelapan..hahaha..computer center kna upgrade speed laa baru ko bes nk on9~~ramai yg duk maki2 kt portal tu sbb add drop subjek punya..haha..nasib baik ak dah bereh dah tp jadual pulak jah hok pack..xtau nk drop or bwk jer sem dpn..haha~xlamo lagi bleh dah ejas slow2 bakar compter cente..tunggu maso jah..haha..xde guna bayar mahal2 tp perkhidmatan tahap paling rendah..kami semua perlukn internet(utk main fb jer)hahahaha..

teknologi ni kejap pandai kejap bodoh~hahaha

p/s:ternampak mereka bersama2 td..makin menambah tekanan sbb add drop~cissss..

malas doh ak nk tulis~bereh deh
Lai Lai Like!!

dot..dot..dot

just meet 'someone'~
but she belong to someone~
but thanks~u make my day..

hmmmm~





OMG~WTH
come on!! amer~
stay single stay freedom!!
there is a long way to go~
a many thing hv to done~
fulfill the 'list' before it's too late~

enjoy the badass life!!!
HAHAHA~





Lai Lai Like!!

Sunday, October 10, 2010

penyokong tegar kelate d Kachi~



dimulakan dgn Gomo Kelate Gomo!!!!

hahaha~alhamdulilah berjaya jugak kelantan menjejakkan kaki ke suku akhir piala malaysia slepas berjaya jd naib juara group~hari selasa ni kelantan akan bertemu dgn musuh tradisi iaitu selangor..xsabar dah ak nk tunggu lawan selangor nih~hahaha..shah alam menjerit laa selasa nih!!

ak rindu suasana kt stadium kelantan~stadium usang yg masih lagi gagah menampung 30ribu penyokong setia kelantan~stadium usang yg penuh dgn nostalgia~stadium usang yg penuh dgn perasaan~menang kalah adat pertandingan tp stadium tu mmg bermakna buat peminat2 kelantan..setiap kali perlawanan mesti penuh dan padat..xbnyk stadium yg penuh tiap2 minggu mcm stadium kelantan.hahaha..gelaran penyokong paling ramai d asia tenggara telah diperolehi oleh penyokong kelantan..di mana2 sahaja penyokong kelantan ttp ramai memberi sokongan..ak salute penyokong kelantan~penyokong terbaik di malaysia!!pnyokong paling hebat!!hahahaa..

walaupun jauh dari kelantan tp sokongan ttp padu peminat2 berikan..macam ak n rakan2 yg lain..walaupun duk dalam hutan di utara..sokongan ttp padu diberikan..hahaha..cafe bank rakyat menjadi stadium buat kami jikalau ada live d tv.penyokong team lain ada ke buat mcm tu??haha..duk sokong liga EPL wat apa??dpt apa??hahaha..sokong team negeri sndiri baru betul..hahaha..terimakasih kt tokey cafe Bank Rakyat sbb buat cafe tu jadi stadium kelantan utk kami penyokong2 kelantan di bukit kachi~heheheheheh...mmg puas hati laa!!

td sambil2 tgk game kelate lwn KL plus tuh kami ada bincang pasal nk g tgk suku akhir lawan selangor kt Shah Alam.nk sewa sebuah bas semata2 nk g sokong kelantan nnt..minta2 semua jadi..ponteng laa kelas sehari jnji dpt tengok kelantan..kalah menang xde hal jnji dpt tgk n bg sokongan utk team kesayangan..hehehehe...ejsa biar jadi tu sep2 kito!!

insyallah~ kalau semua bereh kami akn pergi d shah alam selasa nih..haha..shah alam menjerit laa nnt~red wariors akan bangkit dan kalahkan red giant!!hahahaha..xsabar doh nih...hehehe..kalau laa xdpt g kt shah alam pun xpe sbb cafe bank rakyat ada lagi!!hehehehe..


steady sep2 kito!!!
actly ramai lagi penyokong kelantan kt blkg tuh~hehehe



k laaa~gomo kelate gomo!!!

roger!!


Lai Lai Like!!

Thursday, October 7, 2010

heppy besday my big boss~


entri khas ni ditujukan untuk org yang paling penting dlm hidup ak..yg mendidik ak sejak dari kecil smpai sekarang..walaupun dididik dgn keras dan ganas dia telah membentuk ak menjadi org yg berguna dan mcm sekarang~baik kan??hehehehe~

nama penuh beliau Hj Mansor Bin Muhammad..skrg dah berumur 55 lau xsilap ak lah~hehe..lupa2..xlama lagi nk pencen dah dari kerja kerajaan..walaupun dah berusia 55 tp maintain mcm org muda..hobi terbaru skrg ialah berbasikal..sbb tu stamina masih tinggi dan macam org muda..beliau seorg yg berwawasan dan otak bissness skrg..bnyk bnda dah plan nk buat dgn tanah2 yg beliau ada utk menghadapi waktu pencen nnt..hehehe..

ak harap abah sentiasa sihat di rumah dgn umi n adik2..moga Allah swt melindungi mereka semua..anak mu di sini sihat sokmo n akn berusaha utk berjaya dlm pelajaran dan menjadi lawyer mcm hok abah nk..lawyer yg baik2 dan bagus2..hehehe..doa2 la ko amer deh~hehehe..

so~slmt hari jadi kpd abah..moga abah pnjg umo n murah rezeki..sentiasa sihat dan bertenaga utk mendidik adik2 ak terutama yg kembar tuh..haha..

tq for everything especially that kurakura dan terima kasih sbb jd abah yg sempoi walaupun garang..love u so much n abah laa idola no 1~

take care~



Lai Lai Like!!

Wednesday, September 29, 2010

hehehe~

dah lama xupdate blog..
rasa malas sgt2 nk tulis ape2 skrg ni..

xde bnda nk di tulis n xde benda nk d maki hamun..

life kt sini makin lama makin best tp study plak makin hanyut..

mmg teruk kot sem 1 ni ak rasa..

masalah malas makin kuat

xtau nk buat mcm mana dah..


xlama lagi nk final dah tp xprepare ape2 pun..

aiyaaaa

gila sungguh..

dlm otak ni duk pk kt cuti n kereta jer..

duit pun makin kurang sbb kerja duk mkn jer..

hahahaha


mlm2 xpernah tdo..duk berjaga jer kerja..insomnia dah kot ak ni..

adoiii..

huhuhu..

emm..xtau nk tulis ape dah..

roger n out.,.
Lai Lai Like!!

Wednesday, September 22, 2010

hahaha~

bnyk drama panas sedang berlaku d UUM

berlaku kes jenayah paling besar dlm sejarah UUM d mana pelajar2 law sendiri perlu menyelesaikan kes berat nih~hahaha

belum ape2 dah kena buat practikal~kesian kt senior2 ak nih..ak sebagai junior hanya mampu memberi semangat dan nasihat dlm usaha utk menyelesaikan kes nih..hahaha..


minggu ni mmg hebat~cuti pun xpuas lagi tp khamis ni exam islamic law..letih laa lau mcm ni..xready2 lagi nih..mampus2..

xtau nk tulis ape..

ak nk suka jer...


HAHAHAHAHAHA~
Lai Lai Like!!

Friday, September 17, 2010

xtvt cuti yg puas hati~hehehe


hahaha~

bnyk xtvt bes2 dlm cuti 2 minggu ni..bbq,G2G,night cruise dgn beetle,lepak2 dgn semua member2..n bnyk lagi..

smlam lepak2 dgn geng2 vw ak sampai kul 4 pagi duk main2 atas jalan kb tu..lawan dgn geng2 turbo n honda vtech..haha..xheran langsung dgn diorng..haha..mmg puas hati laa..tq kpd semua kawan2 yg hadir walaupun sikit tp semangat tu ada..

cuti ni saja duit ak habis dlm 400 jugak..habis duit loan ak..cisss..smpai duti raya pun terguna wat enjoy n repair bini ak nih..hahaha..tp xpe jugak..puas hati..

hahaha~



puas hati dan nak lagi~hehe

tp esok dah nk pergi..

sedih2..


sedikit gambar smlm





Lai Lai Like!!

Sunday, September 12, 2010

mood raya hancor~

dem!!!!

raya tahun ni paling xbrapa bes~

ni semua gara2 'bini' buat hal~ade ke patut hari raya pertama dia nk meragam..ak tau ak salah sbb tinggal dia 2 bulan tp jgan laa buat hal pagi2 raya..spoil terus mood raya ak..mcm mati bini rasa..stress n jem ibarat jalan kelantan yg penuh dgn kereta..

tgh2 nk balik beraya umah nenek ak kt pasir mas dia g buat hal..xmeriah raya ak tnpa kau..nk kuar beraya umah kawan2 pun susah..adoiiii..

pg nnt kna bwk g spa(bengkel) n minta2 penyakit dia xparah laa..huhuhu..

ak xbleh beraya tanpa dia~rasa mcm patah kaki la plak..huhuhu.

habis semua jemputan rumah terbuka xdpt g..hancorr semua..

buat semua kwn2..ak minta maaf bnyk sbb xdpt g rumah terbuka korang..ak nk g tp nk wat mcm mana bini meragam..haha..insyallah kita jumpa nnt..

slmt hari raya semua~

Slmt Bergumbiraya!!!

out~
Lai Lai Like!!

Thursday, September 9, 2010

Kad Raya~


ni laa kad raya edisi ke 20 ak khas utk semua~

slmt hari raya dan maaf zahir batin semua~


tq 4 everything

hope kita semua pnjg umo untk bertemu dgn raya tahun hadapan pulak~


enjoy!!!
Lai Lai Like!!

edisi khas Raya

alhamdulilah~

bersyukur ke hadrat ilahi kerana memberikan ak peluang lagi untuk menyambut aidil fitri kali ke 20..dan puluang utk menikmati ramadhan al-mubarak yg bakal melabuhkan tirai..

minggu ni bz sket sbb macam2 perlu dibuat utk menghadapi perayaan kali ni..ak kena kemah rumah,mesin rumput,g shoping n macam2 lagi la..sbb tu laa ak xdpt nk update blog ni minggu ni..letih dan malas..

hehehe~

so~bg edisi khas raya ni ak nk wish slmt hari raya buat semua rakan2 dan sahabat2 handai yg mengenali diri ak ni..ak pohon maaf bnyk2 dari hujung rambut hingga hujung kuku kaki jikalau ak terkasar bahasa,terguris perasaan korang tertikam dari blkg terngumpat terkutuk ter2 yg lain..ak minta maaf bnyk dah berharap agar ak dimaafkan..

ucapan ni ak tujukan khas buat budak2 kg tok bok,kg labok,machang,budak2 UUM senior dan junior n rakan2 UUM yg lain,ex SMKM,prof2 dan cikgu2 yg pernah mengajar ak,awek2 FB,kawan2 baik ak..pempuan yg cun dan semua lah..bak kata satu dunia la..haha..xlupa juga kt geng2 FB dan Bloggers yg cool dan terbaik..

ucapan ini juga ak tuju kt geng2 VW beetle seluruh malaysia dan geng2 peminat jam dan otai2 jam di malaysia..tq atas segala tunjuk ajar selama ini..

buat rakan2 semua~tanpa mu siapa lah ak..n idup ak hanya lengkap dgn adanya kawan..kawan la segala-galanya..ak mintak maaf kalau buat salah dgn korang..bg ak xde awek lagi baik dari xde kawan n idup ak sunyi tnpa kawan..tq sbb anggap ak sebagai KAWAN terutamanya kawan baik ak Dianto sbb bnyk membantu ak dan memberi inspirasi kpd ak smpai bleh masuk u..terima kasih bnyk dowh!!hehehe...kawan2 seperjuangan sekampung sery,edy,judin,judin,sepu,jaki,alif dan semua geng2 kg lah..haha..geng2 labok dan machang pun penting juga..xbleh lupa kt daiy,shimi,behe,sohir,puad dan ramai lagi..tq bro!!

buat geng2 UUM~terima kasih sbb sudi berkawan dgn ak..korang mmg terbaik dan sempoi..walaupun baru kenal 2 bulan ak dah anggap korang mcm fam ak dah..terima kasih atas segala2nya..kita ak terus berjuang bersama2 utk masa depan~Venceremos!!!!

heheheh~

bnyk lagi ak nk sebut tp ak pun malas taip dah ni..nk tag gmbar dlm FB pun ak xpandai buat kad2 raya n semua tuh..ak wish kt sini jer laa k..kalu ak sebut semua nama mmg xkan siap hari ni..4 hari jugak kot..hahaha..

xlupa jugak kt rakan2 senior muda iaitu yani,nana,Loyar lawa,annur,aina dan ramai lagi senior2 hebat d UUM..hehehe..

xmo tulis dah..

k laa..

Selamat hari raya kpd semua dan jemput2 laa datang rumah nnt..

xsabar nk raya dah ni..ak nk g serang semua rumah terbuka yg menjemput ak..hehehe..

roger semua~Enjoy!!!
Lai Lai Like!!

Saturday, September 4, 2010

rumah manis rumah~

akhirnya~

sampai jugak ak kt kg tersayang yg bernama Kg Tok Bok nih~nama kg pelik sket sbb ada pengaruh jawa kot..hahahaha..pelik pun jnji kg tersayang..

perjalanan 6 jam yg seksa dan paling gembira pernah ak lalui..biar laa sakit bontot n lenguh2 badan pun jnji ak sampai..haha..kul 5.30 pg kelmarin ak smpai nk umah..

hehehe~lps peluk cium umi n abah ak ape lagi..pelik cium kuakura la..hahaha..

xtvt pertama cuci kurakura tu n chek ape yg kurang~hehe..alhamdulilah semua ok n still hidup dgn gagah perkasanya..mmg xmenghampakan tua walaupun 2 bulan kena tinggal..syg awk tau..haha..

lps cuci2 ape lagi..test drive laa..ak pecut smpai 70batu gak laa..hahaha..mmg mantap n masih seperti dulu2..hehehe..

lps tu g pasar tani sbb mcm biasa hari jumaat ak g pasar tani cari jam..tp projek xjd sbb pakcik jual jam xbukak kedai dia..dia kt KL skrg mencari barang baru..so..xde jam raya lagi ni..insyallah ari isnin ni ak angkat laa yg mana berkenan sbb Ptptn ada lagi sket..hehehe..

berbuka n sahur mmg puas hati~

rindu masakan umi..knyg smpai ak xleh nk bgn n xg terawih sbb tertdo..hahaha..

nk lepak2 mkn colek dgn kwn2 pun terbatal sbb tertdo punya pasal..cisss

mlm ni kot lepak2 dgn member lps terawih..lps tu main mercun n bergosip!!!

hahahaha...

enjoy!!!
Lai Lai Like!!

Thursday, September 2, 2010

kemas bilik packing barang~

hahaha~

khamis pun tiba
setelah berbulan-bulan menunggu penuh setia
khamis pun tiba

hahaha~

mlm ni bertolak balik so ak decide nk kemas2 sket bilik
sapu2 lantai basuh baju lipat baju
packing barang2 nk bwk balik

xbnyk yg bwk balik..cukup sekadar sedikit baju n sluar jeans ak
lappy sudah tentu kena bwk balik..buku2 utk study(tipu2) kt umah..hehe
walaupun bwk balik sikit barang tp beg ak besar nk mapus..biasa laa beg hiking..hehehe
besar n selesa..

xsabar dah nk balik ni
bas kul 10 kot..
yg malasnye kena g kt padang kawad dulu..
huhuhu...

mlm ni last berbuka kt SME nih..
tahun dpn kalau umo pnjg bleh la merasa lagi..
walaupun ak dah xtahu nk makan pe kt sini..
hahaha..

balik umah nnt bleh laa rasa masakan umi n bazar2 kelate
dpt la merasa bunga tanjung n jala mas..hehehe..

k laa..

nk smbung packing barang ni..

slmt kembalik pulang ke kg halaman masing2 semua rakan2 SME n yg lain
insyallah lps raya kita jumpa lagi..

tc n enjoy!!!

have a nice aid!!
Lai Lai Like!!

Monday, August 30, 2010

hoh~cuti pon!!!!

dengan ini ak mengistiharkan bahawa mulai jam 2 ptg bertarikh 30.8.10 ak dah start cuti!!!

hahahaha~

setelah melalui kehidupan
2 bulan yg pelik tp benar
2 bulan yg mengejutkan
2 bulan yg meletihkan
2 bulan yg gila-gila
2 bulan yg hancor berkecai
2 bulan yg penuh dgn awek2 cun berlagak
2 bulan yg penuh kerinduan kt fam n kurakura
2 bulan yg penuh dgn pengalaman indah
2 bulan sebagai mahasiswa

akhirnya~
setelah 2 bulan
cuti pon!!!
lama dah menunggu
xsabar nk balik kg
xsabar nk jumpa fam
xsabar nk drive kurakura
xsabar nk lepak dgn kawan2 kg

hahahaha~
yg xbes plak xleh balik lagi
kena tunggu hari khamis ni gak
sebab tiket bas punya pasal
sebab test batal punya pasal
kalau x skrg gak ak balik kelate
cisss~

ok semua rakan2 seperjuangan d UUM
slmt bercuti dan selamat berhari raya
2 minggu lagi
kita jumpa lagi

selamat jalan semua~tc



xtvt pertama~tdo

roger n out
Lai Lai Like!!

Sunday, August 29, 2010

lost a fight with contract law~shiitt~demm

huh~

ptg td turun saja dari bas
angin bertiup kencang serta merta
cuaca berubah dari panas kepada mendung
mungkin kah itu alamat ttg sesuatu??

huh~

yaaa~cuaca mendung dan angin kencang tu mmg membawa maksud
maksud yg mmg mendukacitakan dan memberi tekanan
cuaca tiba2 bertukar tu mmg sah menunjukkan sesuatu ak berlaku kpd ak dlm dewan exam
yaaa~mmg sah ada sesuatu..


huh~

ak xdapat menjawab soalan contract law tu walaupun soalan mudah bg org lain
ak rasa blur sgt2 dan semua yg ak hafal xkeluar2..
ak rasa blank n otak beku seketika
teruk sungguh rasanya

huh~

ak berserah kepada tuhan
kita sekadar merancang tp tuhan yg menentukan
anggap la ini satu pengajaran dan pengalaman
untuk ku terus berjuang demi kejayaan

~gagal sekali bukan bermakna gagal selamanya
~ak pernah gagal spm namun ak bangkit dlm stpm
~xkan baru gagal sem 1 dah nk give up..come on la amer!!

~u can do it
~Vanceremos!!!
Lai Lai Like!!

Friday, August 27, 2010

kebahagiaan dlm tekanan~hahaha

alhamdulilah
atas kurniaan rezeki yg melimpah-limpah~
alhamdulilah
atas segala-galanya

hehehe~

motif ak gembira malam ni??
bukan sebab dpt awek..
bukan sebab dpt sumbat gol futsal
bukan sebab esok cuti
bukan sebab nk raya

motif ak gembira malam ni
sebab ak dapat biasiswa JPA(alhamdulilah)
biasiswa yg ditunggu-tunggu selain ptptn
biasiswa yg ingin dimiliki oleh student2 U

hahaha~

mmg nasib ak baik sbb terpilih dpt biasiswa tu walaupun pointer ak rendah drpd org lain..ramai gak member2 ak xdpt sbb pointer rendah..syukur sgt2 sbb dpt..hehehe..

sem 2 ni bleh laa nk bwk bini ak mai uum~bleh drive hari2..hehehe..rindu laa kt dia..xsabar nk balik dah nih..ishhh..hehehe...cuti sem ni nk bwk dia p spa n layan dia baik2..g shoping dgn dia supaya dia x merajuk masa otw mai kedah nih~hahaha..

xtau nk tulis ape dah..out dulu~

kena start study dah ni~ahad ni ada test paper contract law plak..mati la ak~waaaa

hahaha~

tq JPA~masuk la cepat sket tau..sy tunggu awk kt bank~hahaha




Lai Lai Like!!

Thursday, August 26, 2010

suka hati~

malam masih muda
diriku masih gagah
bertemankan buku
bertemankan laptop
bertemankan rakan2
masih berjuang
masih berperang
dengan mu assignment

malam masih muda
ditemankan nasi paprik
sebagai santapan sahur
masih ku gagah berjuang
walaupun berdepan tekannan
terdengar suara prof memanggil2
memanggil2 assignmentnya

malam masih muda
terkenang kn si dia
setelah sekian lama
memberi respon juga
ohhh..indah nya dunia

hahahaha~

Lai Lai Like!!

Sunday, August 22, 2010

asignment oh asignment~

malam2 ku tidak seperti dulu
tidurku berubah waktu
malam menjadi petang
petang menjadi malam

ahhh~
malam masih muda
4 pagi bagiku ibarat waktu puncak
masih bertenaga dalam kegelapan

hahahaha~
kehidupan ku makin indah
baru ku tahu baru ku rasa
kehidupan sebenar pelajar u
kehidupan yg memenatkan

masih menghadap laptop
masih merujuk buku
masih ber-bloging
masib ber-muka muku

hahahaha~
tersandar ku di kerusi
alhamdulilah atas kurniaan ilahi
dpt bersahur dgn senang hati
tersenyum smpai ke pagi

hahahaha~
asignment oh asignment


p/s:adakah ak sudah unsound mind??hahaha...bes gak tulis blog smbil2 berpuitis nih..hahaha

Lai Lai Like!!

Friday, August 20, 2010

hell weeks coming!!!

ohhh~
dia datang tnpa di undang
dia pergi mmg di tunggu
dia datang membawa kepedihan
dia pergi meninggalkan kelegaan
namun dia hadir lagi membawa kejayaan atau kegagalan~

Ohh~
mengapa dia datang begitu awal
sedangkan, ak masih belum bersedia
ahh,xtidur ku malam dibayanginya
moga dapat ku lalui dgn sempurna

Ohhh~
minggu ni minggu yg 'sakit'
asignment perlu dihantar
mid-sem perlu di jawab

Ohhh~
Hell week is coming
n i just still relax-ing
wat will happen soon
hope everything will be 'FUN'.

hahahahahahaha~

Venceremos!!!

Lai Lai Like!!

Tuesday, August 17, 2010

tenang sket~

ahhh~
seharian tnpa tidur mmg meletihkan
ditambah pula dgn seminar dan tutorial
tamatnya mereka memberi kegembiraan

ahhh~
hujan lebat mencurah-curah di bukit kachi
satu petanda baik untuk beradu di kamar
hutang tidur semalam belum di bayar

ahhh~
smbil menunggu berbuka puasa
sebelum turun ke bazar
alangkah seronoknya jika tidur sekejap

ahhh~
mata dah berat
angin-angin sejuk sepoi-sepoi bahasa
nafsu tidur ku semakin tinggi

ahhh~
slmt beristirehat wahai diriku
mlm ni kita berjaga lagi
untuk meneruskan perjuangan di UUM ini~
Lai Lai Like!!

Monday, August 16, 2010

makin teruk~

makin hari makin menjadi-jadi
tahap kemalasan pun semakin tinggi
hari-hari lau tdo jer ter oversleep
makin teruk kah aku??

kelas pagi makin lama makin terbabas
sahur dan subuh pun susah nk bangun skrg..
kunci jam tp xde kesan..
makin teruk kah aku??
hahahaha~

ak kena buat sesuatu
ya Allah,bantulah hamba mu ini
berikan ku kekuatan untuk mengatasi kelemahan ni
amin~


VENCEREMOS!!!

Lai Lai Like!!

Saturday, August 14, 2010

berbuka dlm bas~hahaha..

entry ni mmg sedih sket sbb first time berbuka dalam bas~berbuka dgn air liur n kurma org bagi~hahahaha..mmg sedih dan nyesal xbeli makanan siap2..

3 hari menyepi n skrg ak kembali..hahaha..sejak hari selasa lagi ak dah berada di penang untuk mengambil kesempatan bercuti..hehe..kedah hari rabu puasa pertama kerajaan pas bg cuti so hari khamis tu ak buat cuti sendiri la..hahaha..

Kt penang ak stay kt umah sepupu ak sambut puasa ala kadar dgn dia n fam dia..nk balik kelate pun xdpt sbb cuti kejap jer n tiket bas mahal so smbut dgn diorang pun ok la..hehehe..

ok2..berbalik pasal tajuk utama iaitu berbuka dlm bas..mmg ak panas dlm bas td..dah laa bas lewat,lembat,slow motion n macam2 lagi..lau bas tu cepat mmg sampai awal n sempat berbuka dah tp sbb lembab punya pasal jd kna berbuka dlm bas laa..yg lagi buat ak panas n mencabar puasa ak ialah masa geng2 cina naik bas..diorang naik smbil makan mc'd kot..dgn bau burger n fries mmg buat perut ak meraung2 tau..cibai sungguh..nasib baik iman ak kuat n dgn bantuan buku yg ak pinjam kt lib pasal che guevara tu ak jadi rilek sket..hahaha..

masa berbuka tu rasa mcm nk mintak jer burger n fries dari budak cina tuh..haha..nasib baik la masih waras lagi..cukup la dgn makan kurma n air kosong bro yg baik hati tu bagi..lau x mmg kebuluran la ak..

hahaha~mmg pengalaman manis kot..lucu pun ada..panas pun ada..n lagi satu tq utk seseorg sbb sms ak n wat ak xlapar balik..hahaha..sms dia mmg buat ak bersemangat kot..hahahah..

ok2..makin karut dah nih..asignment ada lagi 3..1 dah siap td n skrg ak out dulu la..


hehehe~slmt berpuasa n bersahur semua..

roger n out!!!
Lai Lai Like!!

Tuesday, August 10, 2010

Salam Ramadhan~Slmt Berpuasa

alhamdulilah~syukur kpd Allah swt sbb dgn izinnya ak masih bernafas d muka bumi ni n masih lagi pnjg umur untuk menghadapi bulan yg paling mulia nih~

pejam celik pejam celik tgk dah masuk bulan ramadhan~kejap jer rasa..dah bulan 8 tahun 2010..tahun yg paling bermakna dlm idup dan tahun permulaan hidup baru ak sebagai mahasiswa universiti..hahaha~alhamdulilah skali lagi..

esok lusa dah start puasa~huhuhu..sedih la plak bila igt kt fam walaupun ak ni jiwa kental tp bila igt kt fam lebih2 lagi bulan2 puasa ni rasa la jgk sedih tuh..hahaha..puasa tahun ni ak smbut dgn kawan2 kt U ni jer..xdpt nk berpuasa kt umah n berbuka puasa dgn semua fam..al-maklum la kn..skrg dah jadi perantau d negeri orang..hahaha..dpt smbut puasa kt umah dlm seminggu jer kot..tp xpe laa..dah biasa dah semua tu n ni mmg adat sebagai perantau kn??haha..tp yg penting dpt balik raya..lau xdpt balik raya gila meroyan la ak nnt..hahaha...tiket kena beli asap nih..wahaha..

pasal raya lak..ak xfikir sgt sbb nnt balik kg ni ak sambut jer raya tu..yg pnting skrg fokos kt study..myb ada mid-term sblm cuti ni..dgn asignment yg berlambak2 lagi..mmg letih la puasa thn ni..tp insyallah semua tu ak ak lalui dgn hati yg senang n dgn gumbira~yg penting senyum sokmo..heee~

k laa~esok ak cuti sempena puasa so~nk kuar g penang n enjoy jap..hehehe..

kepada semua teman2 bloggers n teman2 yg lain..

ak ucapkan selamat menyambut ibadat puasa dan semoga ramadhan kali ini penuh bermakna


insyallah~

roger n out
Lai Lai Like!!

Friday, August 6, 2010

habis laa kali nih~ptptn dah masuk~hahahaha

entri yg mengembirakan bg pelajar2 macam ak buat masa skrg..haha..pabila ptptn dah masuk maka semua wajah2 mahasiswa dan mahasiswi berubah drpd stress kepada bercahaya..hahaha..al-maklum laa duit yg ditunggu2 selama ni dah masuk dalam akaun..haha..

duit ptptn masuk bermakna semua student2 akn berubah drpd seorang yg berjimat cermat menjadi seperti org kaya baru..hahaha..makan mula xleh nk jimat..nescaya 4 kali makan sehari dan nampak jer ape2 yg menarik trus beli..tiada lagi istilah 'bajet' semua sdg bergembira dan berseri apabila bertemu dgn kertas yg paling bernilai tuh..

yg perempuan ak rasa benda pertama yg diorang buat ialah kuar shoping esok..esok kn hari sabtu n ujung minggu bermakna masa utk enjoy..hahaha..ak pun dah plan nk kuar g lepak2 esok dgn member2..so jgn mrh eh..hahaha..tp yg perempuan ni lain sket..duit ptptn ni biasanya diorang akn guna wat beli handphone baru..hahaha..mmg tu yg diorang tunggu2 slama nih..lagi pun xde sape nak marah..mak bapak xmarah sbb duk jauh..kad bank pun dah pandai cucuk2 so duit sendiri suka hati laa..hahahaha..

yg laki plak ak xtau buat ape tp awal2 dpt duit ptptn ni mmg semua laki mewah2 la..bleh guna wat belanja awek2 sbb dah janji lama..haha..xpun guna buat bayar muka motorsikal..haha..macam2 bleh buat bila duit beribu2 ada kt tangan..haha..masa ni laa pempuan2 ak berusaha mencari lelaki2 yg "slow" buat anak ikan..haha..diorang xpayah kuar duit utk beli ape2 juz ckp jer kt lelaki2 slow tu dan insyallah mesti dpt punya..pndai ejas mkn free laa walaupun diorang ada ptptn gak..hahahaha..

ni laa fenomena bila duit ptptn masuk..walaupun diorang tahu yg duit ni kena bayar balik sbb berhutang dgn kerajaan..diorang ttp akn guna duit ni habis-habisan..hahaha..rugi lau xguna..duit kerajaan bagi pinjam kot~hahaha..

gembira sungguh bila dpt ptptn nih..haha..yg dpt penuh lagi bes..masyuk..ak juz dpt separuh jer..tu pun alhamdulilah laa..hehehe..so skrg tgh bajet n buat kira2 nk guna duit ni utk ape..yg pnting skrg kena beli buku2 undang2 yg mahal tu dulu lps tu baru beli barang lain..mintak2 laa bnyk lebih..hehehe..n dlm kepala ak dah terbayang jam2 baru mcm orient MAKO warna oren or jam2 yg rare2 nih..aiiii...mcm mana pun ak bajet nk beli satu jam sbb jam2 ak dah out of servis..kena p repair kot..huhuhuh..

dan yg paling penting lagi duit lebih ptptn tu nnt ak bajet nk simpan utk bekalan masa ak bwk kura2 mai duk UUM ni..takut2 rosak ke..or in case lari bajet ke..bleh laa guna2 sket masa emergency nnt..hehehe..n esok hari jumaat so time to melara laa..hahaha..nk p tgk wayang cerita avatar baru tuh..lama dah duk tunggu2 nih..hahaha..

sblm tu..doa2 laa kat ak k supaya dpt biasiswa JPA..actly ak xmau ptptn sbb letih nk membayar..lau dpt JPA lagi bes..lau maintain 3.0 setiap sem xyah bayar ape2 pun nnt..hehehe..

xsabaq dah cek rasa nk kuaq lepak esok nih....hahahahahahahaha..

k laa~roger n out~

Selamat menggunakan PTPTN anda dgn baik semua!!!

hahahaha~
Lai Lai Like!!

Wednesday, August 4, 2010

kalah~cisss


hahahaha~

teruk betul hari nih..

berakhirlah perjuangan DPP SME BANK sem ini untuk membuat kejutan dlm kejohanan bola sepak antara DPP..

hahaha

tp kami semua telah beri kejutan sbb kami bg saingan sengit laa kot..hahaha..

xtau nk tulis ape dah sbb mmg dah kalah so kalah la..

tp jaga2..next sem kami jd lebih hebat...

hahaha..


GAME OVER!!!

hahhahaha

k laa..

roger..




Lai Lai Like!!

update~

so far so good~ooo yeahhhhhhh!!!

alhamdulilah laa~study ak pun makin ok..dah mula paham ape yg diajar n mula paham ttg kos undang2 nih~hehehe..

xde mood nk menaip..roger n out..


Lai Lai Like!!

Saturday, July 31, 2010

demam~

ciss~ak paling xsuka bila demam..menyusahkan org jer..habis xtvt terbantut..kena duk atas katil jer skrg..panas gila laa plak..adoii..PKU uum mcm pe ntah..ak g tp tutup..nk mintak MC pun susah..dah laa ponteng klas ko-k..adoii...mintak2 laa esok sembuh dari dmm..xmau ak ponteng2 klas law nih..rugi laa skip klas tu..k laa..just quick update jer..

roger n out~
Lai Lai Like!!

Tuesday, July 27, 2010

makin hari makin susah tp enjoy~heee

pejam celik pejam celik dah dekat2 sebulan ak menjadi mahasiswa kt UUM nih..cepat betul masa berlalu pergi..hahaha..macam2 dah berlaku dlm masa terdekat nih..ada yg bes n ada yg xbes..yg bes mcm biasa laa..idup dgn kawan2 mmg xboring kn??haha..malam2 kerja lepak jer dgn kawan2..study xsgt pun..bnyk main jer mlm2..hahaha..main tenis,bola,futsal, n mcm2 lagi la..hahaha..yg tu laa paling bes duk d U nih..bahagian paling xbes plak ialah assignment,presentation n ko-k...aduhhhh..letih2..dgn tutorial lagi..xtvt persatuan lagi..waaaaa...nk tdo pun susah wooo..hahaha..jumaat ni ada sketsa plak..nape laa ak yg kena berlakon..xde org lain ke..dah laa ak kena jd ketua..hancor2..hahahaha..tp mcm ak cakap td susah tp enjoy jer!!hahaha..

Start minggu ni plak ada liga bola antara DPP plak..ak terpilih jd wakil DPP..ptg2 kena berlatih lagi..letih2..ak kalu pasal sukan ak xpernah boring sbb ak suka xtvt lasak ni..nnt nk masuk xtvt mendaki gunung plak ni..haha..xsabar dah nih..ak nk tawan semua gunung kt sini dulu lps tu sem akhir ni ak nk wat paperwork nk minta g tawan gunung Kinabalu plak..hahahaha...mcm2 dah duk main dlm otak ak ni..hahahaha...

Pasal study plak masih merangkak2 lagi sbb terlalu susah ak nk catch up..lect laju sgt n fully english punya pasal laa ak jd slow..nk menghafal pun susah..kalau law ni dlm BM kn senang sket..nape laa jd macam ni..aduhh...sakit2..bnyk yg kena buat lagi ni..mintak2 laa semua urusan ak kt sini dipermudahkan-Nya...amin...

k laa..roger lu..nk wat assignment plak ni..out..
Lai Lai Like!!

Saturday, July 17, 2010

susah laa~

susah...mmg susah...xpaham n susah nk paham..ohhh...susah2...ish3...blurrrrrr rasa minggu nih..klas tiap2 hari n ada ko-k lagi..ada persatuan lagi n asaiment lagi n macam lagi laa..ak basic pasal subjek law pun merangkak-rangkak lagi ni tp lect ak da bg asaiment..nasib baik ak laa ak dpt group budak2 pre-law..diorang dah ada basic n ada pengalaman belajar law ni sbb diorang budak2 asasi undg2 kt uitm shah alam tu..diorang dah ada ilmu laa pasal subjek ni..bleh laa ak tumpang2 diorang..hahaha..

harini ak kuar lepak2 dgn geng2 ak g jitra mall..sempat laa tgk wayang citer ong bak 3..haha..mmg power n penuh aksi..terbaik di situ lah..yg xbes plak duit pun bnyk laa habis..hehehe..hari2 mkn nasi bujang rm2 dgn air kosong jer sbb nk bajet punya pasal..skrg awl2 sem mmg duit bnyk lagi tp nnt masuk ujung sem mkn pasir laa nnt lau xbajet awl2..hahahaha...

lagi satu..ak rindu kt kurakura ak tu..kesian dia..xbertuan..kalau bleh ak nk bawak dia duk dgn ak kt uum skrg gak tp bnyk masalah n bnyk halangan2 tertentu yg ak kena lepas dulu..kena aply nk bwk kenderaan lagi n kura2 tu kena g overhoul balik enjin2 dia bg mantap sket nnt..xlah menyusahkan ak plak kt uum ni..hehehehe..

ok laa..chow dulu..roger
Lai Lai Like!!

Wednesday, July 14, 2010

salam dari campus~hahaha

da lama ak xupdate blog ni..ni semua sebab busy dgn minggu orentasi n dah start belajar..lagi pun wifi baru semalam jer bleh guna terus dari dalam bilik..nnt on9 hari2 la ak..hehehe

firstly,ak nk cerita sket pasal uum ni..hehe..uum ni canggih gak laa walaupun duk dlm hutan..masuk kelas kena sentuh kad mcm touch n go jer..haha..tp yg paling kurang sket ialah uum ni terlalu luas n dewan kuliah jauh2..berpeluh2 nk ke dewan kuliah ke dewan kuliah..adoi..yg tu baru sket..haha..nnt ak cerita lagi..hehehe

minggu pertama ni ak rasa blur gila2..dlm otak ak ni kosong n xde ape2 pengetahuan langsung pasal pengajian undang2 nih..budak2 pre-law senang laa sbb diorang dah ada basic..ak n kwn2 yg dari stpm ni masih meraba2 jer..dah la kelas fully english..rasa susah sgt2 sbb kena speking nih..semua speking hancor n rojak jer..haha..tp insyallah ak akn cuba buat yg terbaik kt sini n minta2 laa semua ok n dpt belajar dgn senang walaupun subjek susah2..hahaha

ak undur diri dulu..ada kelas plak ni..hehehehe..roger n out..
Lai Lai Like!!

Thursday, July 1, 2010

student life~heeee

alhamdulilah semua urusan sblm daftar u dah selesai..packing barang pun dah siap..beg besar mcm nk g duduk sana smpai bila2 kot..haha..u ak daftar 4hb ni tp ak g awal sbb nk g ronda2 kt kedah dulu..ayah ak nk g lepak2 dgn member2 lama dia..

sedih laa nk tinggal kampung nih..mood nk study pun xmasuk lagi nih..duk malas lagi ni..cmna laa ak kt Uum tu nnt..bgn pagi ke x nih??slma ni hari2 kul 12 baru bleh bgn..mintak2 laa semua ok kt sana n ak bersemangat utk bgn pagi n g kelas..huhuhuhuh..

yg paling ak syg skali nk tinggal ialah kereta kurakura ak tuh...syg gila kot nk tinggal dia duk umah walaupun sat..mcm na skalipun ak ttp ak bwk keta ak tu g sana..insyallah dlm lps raya ni myb ak bwk keta tu p sana lps di overhoul balik..bro DJ sila beri tunjuk ajar cmna persediaan nk bwk vw ni jalan jauh???hehehehe..

ok laa..ak out dulu..esok pagi2 lagi nk bertolak...mintak tlg kawan2 semua doa2 supaya ak slmt smpai n slmt maju jaya kt sana k..

tq..roger...
Lai Lai Like!!

Thursday, June 24, 2010

busy week~huh

salam~

kelam kabut sket minggu ni sbb nk urus semua hal2 yg kena selesaikan sblm daftar nnt..ptptn,borang ko,borang tu borang ni n bnyk lagi laa..adoiii...

stress plak rasa..nape la xleh buat cara sng..xyah urus2 hal lain tp just bwk surat tawaran n semua kelengkapan n then just daftar masuk jer..kn senang..xyah laa kelam kabut mcm nih..huh..

ni baru masalah kecik jer..masalah besar menanti kt U nnt tu..assgment lagi,muet lagi n bnyk lagi dugaan2 besar yg kena ak hadapi nnt..ak kena bersedia laa..anggap semua ni cabaran idup n ak kena lalui gak dgn senyuman..hahaha..insyallah semua ak ok kn??hehehee

esok kena g skolah lama jap g urus hal sijil n other lps tu p pejabat pos utk pos brg k-ko..n bnyk lagi kot..insyallah semua mesti beres esok lau keadaan mengizinkn..bola pun xsempat nk tgk ni..adoii..

k laa..out lu..salam~
Lai Lai Like!!

Friday, June 18, 2010

UUM kata mari~heeeee

firstly,alhamdulilah..hehehe..

akhirnya result UPU kuar pun...hehe..n ape yg ak dapat ialah ijazah undang-undang..mmg xsangka tp insyallah ak akan cuba n belajar sungguh2 cos ni n myb oneday bleh jadi lawyer nnt..hehehe..xdpt cikgu tp dpt wat law plak..mmg rezeki ak kt situ kot..hehehehe..

tahniah semua kt kawan2 ak yg dpt melanjutkan pelajaran ke U..semoga berjaya dgn kehidupan dah haluan masing2..nnt kiat reunion k..hehehe..

btw..kedah tu dah macam negeri no 2 ak sbb ak membesar kt kedah n skrg dapat balik n stay kt kedah plak..so dah biasa dah kt sana cuma xbiasa lagi kt sintok tu..mintak2 semua ok laa..

hehehee...doa2 la utk ak k..tq semua..out..
Lai Lai Like!!

Thursday, June 17, 2010

xmau dah update pasal World Cup~

hahahaha..ak buat keputusan xmo dah tulis pasal bola..xdan n letih..hahaha..tp argentina mesti champ tahun nih..hahaha..

slmt menonton sendiri deh..

hahaha..
Lai Lai Like!!