Saturday, June 12, 2010

World Cup 2010(Day 1)

Malam pertama mmg bosan.Dua2 game pembukaan seri.South Africa lwn Mexico smlm menarik la jugak tp reff booh.Bola gol g kata offside..kesilapan besar perlawanan pmbukaan.Tp gol pertama dari pemain South Africa (Tsabalala) mmg cantik dan sempurna.Gol Mexico oleh Marquez pun boleh laa tp gol carlos Vela patut dikira sbb dia x offside.Linesman bodoh n buta kot..tau laa South Africa tuan rumah tp agak2 laa..gila kot wat macam tu..lau x mesti Mexico mng dah smlm..

Game kedua group A France lwn Uruguay plak cam haram..ak tertdo bnyk kali gak..anelka main xmau passing n ribery mcm haram lagi..france main ok dah tp penyudah xder..star bnyk2 simpan jer..lau benzema main bleh menang kot..bodo la domenench nih..

kesimpulannya,Group A bosan dan xbes...mlm ni kita tgk group B n group C lak main..harap2 South Korea mengganas lagi tahun ni dan team pilihan ak selain Spain iaitu Argentina menghukum Nigeria kul 10 nnt..hahahaha..xsabar dah ni..

ok..tamat ulasan malam pertama World Cup..Lai Lai Like!!

2 comments:

  1. ak xreti la gop nk tgk bola.huhuhu
    tgk kejap then ak ngtk..hihi

    ReplyDelete
  2. linn:berat mu nih..keno tgk bola laa musim2 nih..pahtu kalu mu nk ngejas jate bleh laa bual sal bola musim ni..baru laa jate kene ko mu..

    hahahaha

    ReplyDelete