Tuesday, January 5, 2010

about my holiday kt penang n kedah..

salam

ak baru saja pulang dari bercuti kt penang n kedah semalam..dua minggu lebih gak laa ak bercuti kt sana..bajet yg ak bawak dlm rm600 sahaja..hehehe...alhamdulilah ak selamat pulang ke rumah..emm..home sweet home..hehehe..

masa ak kt penang ak mcm2 perkara terjadi n pengalaman ni membuka minda ak n bagi pengajaran berguna dlm idup ak..ak bleh berdikari n happy jer sepanjang masa kt sana..macam2 terjadi masa kt sana..ada yg bes n ada yg gila2..new year ak smbut kt sana n awal2 bes lps tu xbes..sbb ak kna bermalam kt balai polis kena soal siasat cz dituduh terlibat dlm pegaduhan mlm new year..ak xtakut sebab ak xbersalah n ak juz jwb semua yg polis tnya..emm..ak juz tgk jer pergaduhan tu tp kena tngkap n g balai bagi statement..duk balai sampai pagi gak..nasib baik semua ok n ak dilepaskn..haha..pengalaman berharga tu..

emm..kt sana ak belajar cara berkawan n ak dpt ramai kawan2 baru biar duk kt penang jap..petua ak senang jer..berkawan biar seribu tp tahap berkawan tu kena jaga..yeah..ak kenal kawan yg 'minum',dadah,rokok dah tentu,kaki perempuan n ramai lagi tp ak ttp jaga batas berkawan n still dpt elak dari terpengaruh..kawan mmg kawan tp jgn terpengaruh..hidup kita kita yg tentukan n ak mmg nk jauhi semua tu..mmg kita darah muda n enjoy tu penting tp ak ada cara ak sendiri untuk wat ak gembira buka semua tu..emm..ak belajar erti berkawan n ak anggap mereka semua kawan baik ak..thanks kawan..we will meet again later..miss u all..

emm..masa kt kedah ak mmg gembira sgt2 cz dpt jumpa member2 lama masa ak sekolah rendah dulu..smua da berubah n yg perempuan makin lawa..laki makin hensem..yeah..ak duk gelak jer bila lepak2 tiap2 malam dgn mereka smbil duk ungkit balik kisah masa budak2 nerd dulu..emm..xdpt nk luah laa perasaan aku masa tu..haha..

kt sana gak ak bnyk gak borong bundle..dgn guna rm60 ak beli baju 4 helai n kasut kegemaran ak 2 pasang...mmg lucu laa..ak rasa mcm nk nangis jer bila jumpa kasut yg ak cari selama ni..dpt 2 pasang lak tu..murah lak..mmg nk gila laa..kt kelantan pun susah nk cari tp kt sana dpt 2 serentak..hahaha..

bulan 5 nnt insyallah ak nk g penang n kedah lagi..tp kali tu istimewa sket..ak nk g dgn kurakura kesayangn ak tu..nk bwk dia ronda2 jap kt bandar tu..hehehe..xsabar da..nk kumpul duit bnyk laa ni..hehe..kerja..kerja..kerja..haha

emm..yg xbes masa cuti ak dulu ak xbwk camera n juz ada satu pic jah..hehehe...so xleh nk kongsi mana laa pengalaman ak ni..hehehe..

juz ada gmbar ni jer..huhuhuh...nasib baik ak kacak..hahaha..jgn jeles ek..


Lai Lai Like!!

4 comments: