Saturday, March 27, 2010

timex mendarat..

menunggu itu satu penyiksaan..
mmg betul dan benar..menunggu membuatkan kita gelisah dan tidak tenteram..
ketibaan nya membuatkan ku tersenyum lebar dan gembira..

akhirnya sampai jua ko wahai timex..hehehe..thank kepada abang rizal sukajam kerana menjual jam ini kepada ak..ak mmg cukup2 berpuas hati dan rasa berbaloi membeli jam ini..jam ini pengubat kepada kesilapan ak membeli jam seiko bellmatic tempoh hari..
tp xpe..ia ibarat satu proses pembelajaran di mana kita belajar dari pengalaman dan pengalam mengajar kita..ia tidak seperti kita belajar melalui buku..pengalaman membuatkan kita lebih berhati-hati dan mematangkan fikiran kita..alhamdulilah..


pinjam gambar dari bro sukajam..

akhirnya sampai juga jam ni di tangan ak..hehehe..tidur lena laa ak ptg nih..haha


sblm tu..pagi2 lagi ak sudah bangun utk ke kedai jam sbb nk repair jam seiko bellmatic tu..
tp semua kedai jam kt pekan machang ni xmau repair n servis jam tu sbb xde barang n xberani repair..ciss..baik xyah buka kedai jam..bodo btul..
last2 ak pinjam tools diorang nk ak DIY sendiri n alhamdulilah keajaiban dtg jarum jam seiko tu hidup dan bergerak dgn lancar dan tepat..hahaha..ak xtau ak buat apa tp alhamdulilah dah ok cuma bell dia sudah tidak berfungsi lah..xleh buat apa2 dah tuh..haha..jnji buleh pakai sudah..
selepas di polish dgn autosol dan bracelet ditukar dgn tali kulit..nmpk la perbezaannya..nampak segar dan muda kembali..haha..



Lai Lai Like!!

8 comments:

  1. Tahniah! Dpt jam baru lagi. Ehehehe... Cukup teruja setiap kali dpt jam baru. Apa2 saja jam yg aku dpt aku mmg puas ati

    ReplyDelete
  2. alhamdulilah..dpt jer jam baru tp xsempat nk enjoy dgn jam tuh..ayah sy minat dgn jam tu dan dia nk pakai..jam tu mengamit memori masa dia pakai jam timex dulu2 dia cakap..hahaha..

    ReplyDelete
  3. Haha... Takpa lah. Sekurang-kurangnya jam tu dah dapat mengimbau kenangan ayah dengan jam tu dulu. Nak dpt yg lagi best kot lepas ni. Hehehe...

    ReplyDelete
  4. hehehe...mmg dpt yg best lagi pun..baru jer angkat mido multifort superautomatic..hehehehe...rm130 jer..condition terbaik n cun melecun..hehehe

    ReplyDelete
  5. mido multifort ape ntah..superautomatic or superautentic..xnmpak ar..huhuhuh

    ReplyDelete